Camilla se ve čtvrtek večer objevila na charitativním koncertě v Salisburské katedrále. Kvůli zaplavenému helipadu musela ze Sandringhamského panství, kde aktuálně přebývá po boku nemocného manžela, dlouhých pět hodin cestovat autem, odmítla se tím ale nechat rozhodit a plány ani přes komplikace nezměnila.

Poprvé od chvíle, kdy její manžel oznámil národu, že má rakovinu, navíc královna osobně promluvila k veřejnosti. A vytáhla dobré zprávy: „Král je na tom, s přihlédnutím k okolnostem, extrémně dobře,“ uklidnila občany.

„Je velmi dojatý všemi těmi dopisy a zprávami, které mu lidé ze všech koutů posílají. Moc mu to pomáhá,“ řekla královna. Dlouho plánovaný charitativní koncert byl od chvíle, co zjistila královu diagnózu, první příležitostí, kdy se od něj na chvíli vzdálila.

„Byl to velmi náročný týden, ale Její Veličenstvo bylo odhodláno nikoho nezklamat. Zná se s organizátory akce osobně a se všemi třemi zapojenými charitami úzce spolupracuje,“ vysvětlil zdroj webu Daily Mail, proč si královna nechtěla společeskou akci nechat ujít.

Video
Video se připravuje ...

Camilla Parker-Bowlesová: Pohádkový příběh o milence krále Videohub

Fotogalerie
47 fotografií