Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Známý advokát z Pardubicka skončil ve vazbě! Policie ho viní z objednání únosu a vraždy expřítele jeho dcery

Autor: pma - 
8. února 2024
20:34

67letý advokát z Pardubicka Pavel J., který v minulosti zastupoval například bývalého primátora Pardubic Martina Charváta (ANO) v kauze manipulace s veřejnými zakázkami, byl policií obviněn z objednání únosu a vraždy expřítele své dcery. Advokát svou vinu ve čtvrtek u soudu popřel a následně skončil ve vazbě. 

„Včerejšího dne (ve středu, pozn. redakce) krajští kriminalisté obvinili 67letého muže z Pardubicka ze zvlášť závažného zločinu vražda spáchaného formou účastenství,“ uvedla ve zprávě policejní tisková mluvčí pro Královéhradecko Iva Kormošová. 

Podle televize CNN Prima NEWS se jedná o známého pardubického advokáta Pavla J. Ten v minulosti zastupoval například bývalého primátora Pardubic Martina Charváta (ANO) v kauze manipulace s veřejnými zakázkami.

Advokát po čtvrtečním několikahodinovém jednání skončil ve vazební věznici v Hradci Králové. „Bylo rozhodnuto o takzvané koluzní vazbě, což je vazba, která je časově omezená maximálně na dobu tří měsíců,“ sdělila obhájkyně Lucie Hořeňovská.

Policie klade Pavlu J. za vinu to, že si měl na podzim roku 2022  objednat usmrcení tehdy 40letého muže, Pavla M. Ten byl podle televize tehdejším partnerem dcery známého advokáta. „Tento muž byl v polovině prosince 2022 před svým bydlištěm v Hradci Králové přepaden a unesen. Muž se od té doby pohřešuje,“ uvedla k případu mluvčí. 

V polovině května roku 2023 byli v souvislosti se zmizením Pavla M. zadrženi tři muži. Ti jsou podezřelí z mužova zmizení. „Dva jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy a jednoho ze zvlášť závažného zločinu zbavení osobní svobody,“ přiblížila policie. Jeden ze zadržených mužů byl tehdy do Hradce Králové přepraven za vrtulníkem spolu s policejním komandem. 

Obviněný advokát svou vinu popírá. „Že jsem si měl zřejmě objednat zmizení a likvidaci bývalého přítele mojí dcery, to je nesmysl, je to úplná kravina," hájil se Pavel J. 

Všichni čtyři obvinění jsou podle Kormošové stíháni vazebně. „Třem hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný a jednomu vězení na 5 až 12 let," doplnila. 

Video  Muže, který nechal spoustanou ženu v autě na Proseku, vedou k soudu. (6. února 2024)  - David Malík
Video se připravuje ...

Ji Ku ( 14. února 2024 10:13 )

Je pravdou, že za komunismu byl příslušníkem zločinecké, zabijácké organizace StB?

Bleskoska ( 9. února 2024 14:32 )

Blesk jméno advokáta zveřejnil v článku, na který má upoutávku u tohoto článku, kontakty na JUDr. Pavla Jelínka jsou veřejně k dispozici. Zachovejte klid, nikdo neprolomil ochranu na Jelínkovu osobnost. Naopak Jelínci a jemu podobní lišáci by si měli uvědomit, že jsou veřejně známými osobnostmi, a chovat se podle toho.

Vendy O ( 9. února 2024 13:48 )

A taky byl advokát.

Vendy O ( 9. února 2024 13:44 )

Chlapec je pohřešovaný http­s://a­plika­ce.po­lici­e.cz­/patra­ni-osoby/­Person­Deta­il.as­px?per­son_id­=11912­162205­02

Vendy O ( 9. února 2024 13:38 )

Jeho můžou, svědci, řeknou, že si je objednal. Tak ho zavřou za objednání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání