Po muži, který před jednou z pražských základních škol unesl auto i s řidičkou (30), maminkou, jež tam čekala na svého syna, pátrali policisté od čtvrtka. Nakonec jej dopadli v neděli v Mělníku a zahájili trestní stíhání pro trestný čin znásilnění, loupež, krádež, omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud v úterý rozhodl o jeho vzetí do vazby. „Byl vzat do vazby přesně podle našeho návrhu. Jde o vazbu útěkovou a vazbu předstižnou,“ uvedl státní zástupce Jan Janoušek s tím, že obviněný se po dobu zasedání choval klidně.

Video
Video se připravuje ...

Muže, který nechal spoutanou ženu v autě na Proseku, vedou k soudu. (6. února 2024) David Malík

Policisté také uvedli, že jim muž není neznámý! Co do činění s ním měli už v dubnu v roce 2018. Co se tehdy stalo? Na holešovickém nádraží si policisté všimli dodávky, která byla podle evidencí kradená, a chtěli auto zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten ale šlápl na plyn, ujížděl zběsile ulicemi Prahy až do parku Stromovka.

„Parkem řidič ujížděl směrem ke Gotthardské ulici, kdy nebezpečnou jízdou vážně ohrožoval návštěvníky parku i policisty, kteří mu do jízdy postavili policejní vůz. Nicméně ani to muže neodradilo a ve zběsilé jízdě, která místy dosahovala až devadesátikilometrové rychlosti, pokračoval. Jízdu ukončil až mobilní kovový sloupek uprostřed cesty u výjezdu z parku, před kterým dodávka zastavila,“ popsal tehdy policejní mluvčí Jan Rybanský.

Gauner se dal na útěk, policisté ho ale po pár stech metrech dopadli. Zjistili, že dodávku ukradl v Ústeckém kraji, měl vysloven zákaz řízení a byl pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu. Na služebně se pak přiznal, uvedl také, že další kradené auto má schované na Mělnicku. Právě tam byl také v neděli dopaden. Soud ho tehdy poslal za mříže na 5,5 roku, policejní mluvčí Jan Daněk Blesku řekl, že podle jeho informací si trest odseděl celý. Muže tedy z vězení propustili teprve nedávno.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaný řidič ujížděl před policisty Stromovkou, lidé před ním museli uskakovat. Policie České republiky

Fotogalerie
40 fotografií