Hrůzné chvíle zažila žena během čtvrtečního dne. Muž údajně přisedl do jejího vozu, a pod pohrůžkou ublížení ji měl odvézt na neznámé místo. Tam ji údajně znásilnil. „Pak s vozidlem přijel do Okřínecké ulice a z místa odešel,“ popsal otřesný případ pro Blesk policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v noci ze soboty na neděli dopadli podezřelého ze znásilnění v Praze. (4. únor 2024) Policie České republiky

Kriminalisté za pomoci vrtulníku i psovodů po pachateli pátrali. Jejich mravenčí práce skončila v noci ze soboty na neděli úspěšným dopadením násilníka. „Kriminalisté dopadli podezřelého ze znásilnění ženy, která byla v týdnu nalezena na Proseku,“ uvedl Daněk skrze sociální síť X. „Muže (40) zadrželi v noci na neděli v Mělníku ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie. Nyní je v cele a budou s ním prováděny standardní úkony trestního řízení.“

Až 10 let vězení

„Na případu pracovali kriminalisté z mravnostního oddělení třetího policejního obvodu a kriminalisté z prvního oddělení pražské policie,” informoval mluvčí. Co pachatele ve výsledku může čekat? „V případě odsouzení muži hrozí až deset let vězení.”

V pondělí podle informací ze sociální sítě X kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro trestný čin znásilnění, loupež, krádež, omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zároveň podali státní zástupkyni podnět na jeho vzetí do vazby.

Fotogalerie
23 fotografií