V tmavé toyotě zablácené až po střechu ji našli ve čtvrtek odpoledne. „Ženu, která seděla v autě a čekala na syna před školou, donutil pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Odvezl ji na neznámé místo, kde ji znásilnil. Pak s vozidlem přijel do Okřínecké ulice a z místa odešel,“ popsal otřesný případ policejní mluvčí Jan Daněk. Podle informací CNN Prima News měl muž ženě hrozit pistolí.

Kriminalisté po neznámém muži, čpícím zatuchlinou, pátrali dlouho do noci, na místo přijel i psovod, všechny snahy však zatím vyzněly naprázdno. Do bytové čtvrti dorazila i sanitka. „Vyslána byla záchranářská posádka, která vyšetřila zhruba třicetiletou ženu. Neměla žádná viditelná zranění a po vyšetření byla ponechána na místě,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Napadenou následně policisté převezli na služebnu kvůli výpovědi. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů znásilnění a omezování osobní svobody, hrozit by pachateli mohlo až deset let za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Policisté prověřují nespecifikovaný trestný čin, který se stal v Okřínecké ulici v Praze. V autě měla být svázaná žena. (1. únor 2024) Aktu.cz

Volejte 158, kdybyste zahlédli...

Útočníkem má být muž ve věku okolo 40 let, štíhlé postavy, vysoký cca 180 cm s krátkými světlými vlasy, je ale také možné, že byl plešatý. „Měl kruhy pod očima jako od únavy, na sobě šedé teplákové kalhoty a béžovou mikinu s imitací ovčí vlny,“ popsali kriminalisté další detaily. Znásilněná žena jim také sdělila, že mluvil česky.

Vrtulník nad hřbitovem

Podle informací Blesku vyrážel kolem čtvrteční desáté v noci do okolí Ďáblického hřbitova vrtulník a v okolí hledal muže popisem nápadně připomínajícího pachatele. Policie ale přímou souvislost nepotvrdila. „Na místě jsme pátrali po osobě,“ sdělil bez bližších detailů její mluvčí Ondřej Moravčík.

Víte, že

Při znásilnění nemusí nutně dojít k souloži. Zákon říká, že se ho dopustí ten, kdo násilím nebo pohrůžkou násilí či jiné těžké újmy donutí jiného k souloži, či jinému pohlavnímu styku provedenému způsobem srovnatelným se souloží. Například i orálnímu sexu, osahávání genitálií a podobně.

Fotogalerie
21 fotografií