Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sbírka na psychologickou pomoc pro Aničku: Znásilňoval ji nevlastní otec, od soudu dostal podmínku!

Pro Aničku, kterou znásilňoval otčím, vznikla sbírka.
Pro Aničku, kterou znásilňoval otčím, vznikla sbírka.  (Autor: profimedia/Blesk)
Autor: jel - 
19. ledna 2024
11:38

Téměř dva roky znásilňoval a vydíral lesní dělník Pavel V. z Vyškovska nezletilou dceru své partnerky. Verdikt soudu šokoval celé Česko. Násilník dostal pouhou podmínku. Anička si prošla neuvěřitelným peklem, ale podle soudního znalce na ni prý znásilňování nemělo vliv. Dívka se přitom několikrát pokusila o sebevraždu. Pro Aničku nyní vznikla sbírka

Nevlastní otec nebohou dívku nutil k souložím a orálním sexu několikrát týdně. „Už na začátku si pořizoval fotky a pak i video, kde byla vidět soulož. A vydíral mě, že pokud s nim nebudu spát, všechno zveřejní. Ty jeho praktiky jsem podstupovala i třikrát denně,“ popsala odporné jednání otčíma dnes dvacetiletá Anička s tím, že po čase přestala odporovat, protože věděla, co se stane, když nebude po jeho. 

„Chtěl to všude, kde ho zrovna napadlo. Doma. V lese. Na poli. Kdekoliv v autě. Celý to prasklo, když si na mě jeden den počkal před školou a pokřikoval, že všem řekne, jaká jsem k*rva a dě*ka,“ dodala. Po tomto incidentu se zhroutila a spolužačky ji odvedly za třídní učitelkou, které se Anička svěřila. Učitelka dívce nabídla, že s ní půjde na policii. „Jen díky tomu jsem jim byla schopná všechno říct a toho hnusáka udat,“ vysvětlila.

Tím to bohužel neskončilo a nevlastní otec se Aničce vysmíval a tvrdil, že jí nikdo nebude věřit. „Můj psychický stav byl den ode dne horší, ale bála jsem se to řešit, aby mi nedělal ještě větší problémy,“ svěřila se mladá žena. Kvůli situaci se začala sebepoškozovat.

Sbírka a dojemné poděkování

Pavlovi V. původně hrozilo až deset let vězení. Okresní soud, který se kauzou zabýval, nevlastnímu otci dívky za znásilnění a dětské porno původně vyměřil tříleté vězení a také odškodnění pro oběť 300 000 korun. Odvolací senát ale vyhověl mužovu odvolání a trest snížil na podmíněný. Podle posudku znalce nemělo opakované znásilňování na oběť „zásadní negativní dopad“. 

Anička se několik dní po vynesení rozsudku pokusila o sebevraždu. Předávkovala se léky a skončila na psychiatrii v Brně. Na crowdfundingové platformě Donio pro dívku nyní vznikla sbírka, kam může každý přispět libovolnou částkou. Peníze budou použity na potřebnou terapeutickou péči a aby Anička mohla začít nový život. Lidé pro ni za pouhý den vybrali více než tři miliony.

Dívka prostřednictvím iniciativy Pod svícnem poslala dárcům krásné poděkování. „Chtěla bych pozdravit všechny milé dárce a ty, kteří mi jakýmkoliv způsobem posílají podporu. Nesmírně si vaší pomoci vážím! Je pro mě nepředstavitelné, že po tom všem se mi dostane tolik pomoci.“

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Advokátka Hrdá o znásilnění dětí: Případy ke zvracení! Proč je hranice bezbrannosti 5 let špatně?  - Markéta Volfová/ Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání