Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutální eskalace hádky na náměstí v Zákupech: Muž pobodal svého známého!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
12. února 2024
22:01

První letošní pokus o vraždu v kraji vyšetřují liberečtí kriminalisté. V polovině ledna došlo v Zákupech na náměstí ke slovní přestřelce dvou mužů. Nikdo z kolemjdoucích nečekal, že se hádka ještě vyostří. Jeden z mužů po chvíli vytáhl nůž a svého známého v centru města pobodal. Útočník je v současné chvíli ve vazbě.

Na případ upozornila televize CNN Prima NEWS. Dva známí, kteří jsou oba z České Lípy, si dali sraz u morového sloupu na náměstí v Zákupech. V autě jedno z mužů došlo k hádce. Ta od slov vyeskalovala až k tomu, že jeden ze zúčastněných vytáhl nůž a svého přítele pobodal. Nejprve rány směroval do hrudníku, kde zasáhl plíci, následně se snažil bodat do oblasti krku, napadený muž se ale dokázal útoku vyhnout. To mu zřejmě zachránilo život. 

Záchranáři byli na místě během chvíle, a napadený muž tak i díky nim přežil. „Na místě byl muž se středně těžkým poraněním, který byl při vědomí, s posádkou komunikoval,“ popsal pro médium mluvčí libereckých záchranářů Michal Georgiev. 

Z incidentu bylo v šoku i vedení města. „Něco takového za bílého dne, v deset hodin dopoledne, to jsem opravdu nečekal. Musím poděkovat všem složkám policie a IZS, byly tady strašně rychle a jejich zákrok byl velmi profesionální,“ uvedl starosta Zákup Radek Lípa.

Krajská policejní mluvčí Ivana Baláková uvedla, že byl pětačtyřicetiletý útočník krátce po činu v centru města zadržen a obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu.V současnou chvíli je muž ve vazbě a kriminalisté pokračují ve vyšetřování. 

Video  Mladík v Týnci nad Labem pobodal neznámého muže, kriminalisté ho obvinili z pokusu o vraždu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

MADONNA ( 12. února 2024 23:47 )

Tomu určitě zachránilo život, ne že zřejmě.. Bodné rány útočník směroval tak, aby došlo k usmrcení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání