Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Skandál na střední škole v Rakovníku: Bývalý ředitel měl obtěžovat studentky?!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. února 2024
15:16

Policisté prověřují údajné obtěžování studentek na jedné ze středních škol v Rakovníku. Podle televize CNN Prima News je podezřelým bývalý ředitel školy. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožování výchovy dítěte, řekla v pondělí ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. O kterou školu jde, neupřesnila.

„Přijali jsme z okresního státního zastupitelství trestní oznámení týkající se údajně nevhodného chování pedagoga vůči studentům na jedné ze středních škol v Rakovníku. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte,“ uvedla mluvčí. Případ je podle Richterové zatím na začátku, všichni budou teprve vyzváni k podání vysvětlení.

Trestní oznámení podala podle CNN Prima News zhruba desítka rodičů. Stěžovali si na nevhodné dotyky, slovní narážky, podivné chování vůči mnohdy neplnoletým studentkám. Podle televize pedagog ze své funkce koncem ledna odstoupil. V minulosti už čelil trestnímu oznámení. Přestupková komise ale žádné porušení zákona neprokázala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání