Jedinou ranou mířenou přímo do srdce zavraždila ženu (†54), milující manželku a matku dvou synů. „Byla jako zombie, měla nepřítomný výraz, tahala za sebou nohu. Působila tak, že bych jí i já šel stranou,“ popsal vyšetřovatel Vladimír Meloun v dokumentární sérii Bez lítosti na CNN Prima News. Podivný kulhající zjev s holou hlavou by přitom málokdo přiřadil k drobné dívce, kterou vražedkyně ještě pár let předtím byla.

Životy zachraňovala

Narodila se jako Karolína Škodová, v dětství prý mnoho lásky nepoznala. „Matka mě pořád peskovala a mlátila. V osmi mi řekla, že jsem hovno, že půjdu mejt kravám zadky,“ říká odsouzená vězenkyně v novém pořadu. Později prý zjistila, že byla adoptovaná. To už ale vychodila zdravotnickou střední školu, za sebou měla práci na dětském oddělení i záchranu dvou životů. Na školním výletě vytáhla z vody topící se spolužačku a zachránila i kojence.

„Když jsem ho nesla v práci z vyšetření, přestal dýchat. Dávala jsem mu umělé dýchání, masírovala prsty srdíčko a běžela na JIPku. Podařilo se, přežil. To bylo nádherný,“ řekla.

Cítila se jako muž

V šestadvaceti začala mluvit o tom, že by se chtěla nechat přeoperovat na muže. Přejmenovala se, začala brát hormony, jenže... „Po testosteronu jsem cítila ještě větší agresi. Otevřela se mi i ta sexuální deviace,“ popsala. Svých stavů se údajně bála, odmítala chodit mezi lidi. Nechala se proto zavřít do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, kde jí řekli, že bude muset brát léky na potlačení testosteronu a propustili ji. „Chtěla ukázat doktorům, že je nebezpečný pacient, co patří do ústavu. To byla její motivace,“ zkonstatoval vyšetřovatel důvod, proč se rozhodla vraždit. Vymyslela řešení „Byla jsem na dně, přišla o práci, žila na ubytovně. Dala jsem se do pervitinu a pila deset piv denně,“ popisovala, jak žila.

O první mord se pokusila na záchodcích v hospodě, vyhlédnutou oběť chtěla uškrtit tričkem. Jenže ta křikem přivolala pomoc. Policie Michelle odvezla do Bohnic, z léčebny byla ale propuštěna 16 dní před vraždou. „Neměla jsem nic. Napadlo mě, že řešení je dostat se do kriminálu,“ sdělila. 21. července 2016 proto zavraždila náhodně vybranou ženu v nákupním centru. Za čin byla odsouzena na 30 let, které si odpykává v opavské věznici.

Život ženě zachránil krok vlevo

Na videozáznamu z obchodního centra je vražda vidět. Michelle Sudků se přibelhala k regálu s noži, jeden vytáhla z obalu, podívala se do uličky. Z výrazu ve tváři je vidět, jakou radost v ten okamžik prožívala, proti ní totiž zrovna šla jedna zákaznice, vražedkyně tak zašla zpět do uličky a čekala. Zamýšlená oběť si ale nevědomky zachránila život, uhnula do jiné uličky jen metr od ní. Pak se Sudků znovu podívala do uličky a vydala se naproti jiné nakupující, své oběti...

Ukájela se na zvířatech

„Trpí smíšenou poruchou osobnosti a poruchou sexuální preference s prvky sadismu, nekrofilie a zoofilie,“ řekl vyšetřovatel Meloun. Už jako malá podle svých slov zavraždila psa a snědla jeho orgány. V dospělosti pak měla chovatelskou stanici koček, vlastního kocoura ale týrala. „Když jsem brala ty hormony, tak to vygradovalo. Vzala jsem opasek a uškrtila ho. Chtěla jsem se s ním pomilovat,“ přiznala Sudků.

Oběti složila báseň

„Ano, bylo to tvé poslání, jsem netušila, ano tys mi dala elán do života a já smrt. Proč laskavost jsi mi dala? Proč ksakru? Já vzal manželku, já vzal maminku, já vzal...“ recitovala na kameru z notesu. Když dočetla, dodala ještě: „To je báseň určená té ženě, co jsem zabila. Dodnes toho lituji, byl to krásný člověk.“

Dokumentaristka Eretová o natáčení minisérie Bez lítosti. Jaké bylo točit s vrahy?

Video
Video se připravuje ...

Jaké bylo setkání s vrahy? Martina Eretová o mini sérii Bez lítosti Barbora Holá/Jan Jedlička

Fotogalerie
56 fotografií