Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kalousek o Ferim pro Blesk: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží!

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica, vei - 
20. ledna 2024
05:00

Kdysi byl Dominik Feri (27, exTOP 09) mladou nadějí TOP 09 a Miroslav Kalousek (63, TOP 09) se jím chlubil, kde mohl. Nyní ale Ferimu hrozí 3 roky natvrdo za znásilnění. A sympatie dávno vyprchaly. „Je mi líto obětí,“ řekl nekompromisně Kalousek v pořadu Hráči na Blesk.cz.

„Může mi ho (Feriho – pozn. red.) být líto, že neustál svoji pozici, ale ten trest si zaslouží a nemyslím si, že by mu měl být odpuštěn,“ dodal s tím, že naposledy spolu mluvili asi před dvěma lety. V podstatě tím exministr financí naznačil, že není příznivcem toho, aby odvolací soud Ferimu ‚zjemnil' již udělený trest…

Video  Kalousek o Ferim: Neustál svoji pozici, trest si zaslouží!  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Zastání u knížete 

Když vyšla série článků popisující, jak Feri zneužíval svoje pozice vůči mladým dívkám, Kalousek ho na sociálních sítích pochválil, že rezignoval na poslanecký mandát bez „kňučení či okopávání kotníků“ a popřál mu hodně štěstí. To, čeho se měl Feri dopustit, v jednom ze svých posledních vyjádření bagatelizoval zesnulý čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (†85). „Je mi ho líto. Žádná justice není podle mé zkušenosti zcela nezávislá,“ řekl CNN Prima News. Ještě dříve se nechal slyšet, že je přece normální, že se mladý muž snaží dostat dívky do postele.

Podle soudu ani novinářů, kteří se kauze věnovali, však nešlo o jen tak obyčejné svádění. Měl nevybíravým způsobem tlačit na velmi mladé dívky, aby s ním měly sex, problémy posléze připustila i jeho alma mater, Právnická fakulta Univerzity Karlovy. V listopadu 2023 pak Ferimu Obvodní soud pro Prahu 3 vyměřil tři roky nepodmíněně a úhradu nemajetkové újmy za celkem 510 tisíc korun s tím, že se dopustil dvou znásilnění a jednoho pokusu. Expolitik a právník se na místě odvolal.

Video  Miroslav Kalousek v Hráčích: Jaká byla jeho cesta do politiky?  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Celý díl Hráčů s Miroslavem Kalouskem, v němž nenechal nit suchou na ODS ani ‚svojí' TOP 09, vyjde už v pondělí 22. ledna.

- Pustit si ho můžete na Blesk.cz nebo YouTube kanálu Blesku.

  • To zásadní z něj najdete v pondělním Blesku.
  • Anebo si ho pusťte v podcastových aplikacích.

Video  Hráči s Miroslavem Kalouskem: Na co se těšit v novém díle s bývalým ministrem financí a spoluzakladatelem TOP 09?  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Uživatel_5670035 ( 22. dubna 2024 15:20 )

Já myslel, že u politiků platí právo první noci?

9876543 ( 20. ledna 2024 22:13 )

Tak možná kamarádili pospolu, a on hned znásilnit. Copak nemůže ženská kamarádit s chlapem,..nojo ale ferda při jeho vizáži asi těžko našel hezkou holku...tak si myslel, když to jde v buši, tak proč ne v tomhle českým čurbistánu.
A ještě když viděl kradůska v práci PS věčně nachmelenýho, tak si dodal kuráž, měl asi za to, že jsem země neomezených možností..a hlavně, že politik tady může všechno,a ono to tak vypadá.

jajas ( 20. ledna 2024 13:06 )

Proto ho MPA nesnáší, útočí na jejího kamaráda.... 🙂

Jan Reichardt ( 20. ledna 2024 13:06 )

Ty padáky bylo sice šmé , ale nikdo se na nich nezabil.

žanyn ( 20. ledna 2024 12:37 )

Jo. Je to taky dáno rodinou a rodiči. V dobré rodině by si dřív tohle holky nemohly dovolit. A když už, tak rodič by byl v obraze a zavčas přišel, vytriskal jak "agresora" tak dcerunku a bylo vymalováno. Dnes by ho ovšem poslali za Ferim. Ta spousta právníků přece potřebuje bezrizikové kauzy, u těch radilálních a milionových už to může bejt s rizikem.

Zobrazit celou diskusi