Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Stařenku trýznili vrtačkou?! Soud řeší surovou vraždu ženy na Pardubicku

Aktualizováno -
28. února 2024
15:20
Autor: ČTK - 
28. února 2024
13:54

Pobočka krajského soudu v Pardubicích dnes začala projednávat případ surové vraždy, která se stala v listopadu 2022 v domě v Libišanech na Pardubicku. Muž a jeho partnerka tam podle obžaloby usmrtili sedmdesátiletou matku ženy, a to zvlášť surovým a trýznivým způsobem. Podle spisu muž seniorku tloukl hlavou o zem, potom ji opakovaně udeřil těžkou skleněnou vázou a nakonec jí způsobil vrtačkou na hlavě několik ran. Tělo mrtvé poté polili kyselinou, aby ztížili odhalení, a policii oznámili údajný nález těla až za několik dní. Motivem jejich činu byl podle obžaloby majetkový prospěch. Žena ve středu při své výpovědi přímé zavinění na smrti matky odmítla.

„Moje vina spočívá v tom, že jsem toužila po rodině a zvolila si k tomu nevhodného partnera. Podlehla jsem jeho lžím a manipulacím a stala se na něm psychicky závislou,“ uvedla. Nyní třiačtyřicetiletá obžalovaná vypověděla, že se s matkou šest let nestýkala a vedla s ní několik soudních sporů. Teprve po seznámení s o tři roky starším mužem svolila z jeho popudu k znovunavázání vztahů. Dvojice chtěla spory ukončit vzájemnou dohodou. Dcera matce předloni v létě řekla, že čeká dítě, později ale o něj podle svých slov přišla, matce to však zprvu neřekla.

Do domu v Libišanech, který zavražděné patřil, přijela dvojice 30. listopadu 2022 navečer. Žena se necítila dobře, byla nervózní z toho, že bude muset matce říct, že není těhotná, a odešla do koupelny. Když se vrátila, matka chtěla poté, co se dozvěděla o potratu, dceru udeřit. Muž jí ale zachytil ruku a strhl ji na podlahu. Sedl si jí na záda, držel ji za vlasy a tloukl jí hlavou o zem. Pak se natáhl pro vedle stojící vázu a několikrát s ní udeřil starší ženu do hlavy.

Dcera se snažila vázu zachytit, ta spadla na zem, rozbila se a ona se pořezala o střepy. Protože jí tekla silně krev, šla se ošetřit do koupelny, kde se pokoušela krvácení zastavit, uvedla. Mezitím slyšela z pracovny, kde se zápas odehrával, dvakrát zapnutí vrtačky. Když se vrátila, muž jí řekl, že do matky vrtal, aby čin kamuflovat jako vraždu z nenávisti a že do člověka ještě nevrtal. Příčinou smrti byla vzduchová embolie při porušení stěny pravé hrdelní žíly.

Dcera byla podle svých slov paralyzovaná tím, co se stalo. Muž pak řekl, jak si rozdělí další činnosti, sám odjel do obchodu a dovezl banány a makový závin. Dcera mezitím stav své matky nezjišťovala. „Je to strašné, ale ne,“ odpověděla na otázku předsedkyně senátu, jestli se nešla podívat do pracovny, zda matka ještě nežije a nepotřebuje pomoc.

Video  Insta Crime Podcast: Vzornou mámu nechala zavraždit vlastní dcera (17) kvůli lásce!  - pdc, icp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

krasomila ( 29. února 2024 20:37 )

Nejlepší je, žadnej majetek nemít, pak aspoň víte, že vás nenavštěvují kvůli penězům.

Vendy O ( 28. února 2024 19:41 )

Stařenka asi taky nebyla úplně sluníčko. To se pak potká víc primitivů dohromady a takhle to dopadne. 👎

Jitka Malá ( 28. února 2024 18:00 )

Až taková střenka to nebyla. Zatápěla kde komu. Ale zabít ji neměli.

bullshit ( 28. února 2024 16:50 )

👍 👍 👍

pepicka71 ( 28. února 2024 16:39 )

A takovýhle dobytky budou živit daňový poplatníci v príma kriminále??? Pane bože ani jsem to nemohla přečíst celý.Jak bych byla pro, oko za oko,zub za zub!!!!! Bylo by sakra načase.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání