Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Advokát ve vazbě po obvinění z objednání vraždy: Dcera stojí za otcem!

Autor: Jitka Pecharová - 
10. února 2024
05:00

Šok vyvolala mezi právníky zpráva o obvinění pardubického advokáta Pavla J. (67) z objednání vraždy přes rok pohřešovaného Pavla Matušky (40). Jeho tělo se ale stále nenašlo, i když policie už loni zadržela tři podezřelé.

Trojice mužů (44, 49, 60) z Brněnska, která má za sebou trestní minulost, byla zatčena a skončila ve vazbě v květnu. Advokát Pavel J. putoval ve čtvrtek do tzv. koluzní vazby, která se ukládá na maximálně tři měsíce a je z důvodu nebezpečí ovlivňování svědků. Dohromady mají mít na svědomí likvidaci Pavla M. (40), hradeckého údajně nepříliš úspěšného podnikatele a podle CNN Prima News expřítele advokátovy dcery. Muž měl být předloni v prosinci před svým bydlištěm přepaden a unesen a od té doby je v evidenci pohřešovaných. Policie ho ale již prohlásila za mrtvého, takže se hledá jeho mrtvola. Policie se k tomu, jak zjistila, že byl zavražděn, nevyjádřila.

Vinu odmítá

Z trojice obviněných mužů hrozí dvěma až výjimečný trest za vraždu a dalšímu maximálně 12 roků za spáchání zločinu zbavení osobní svobody. Advokátovi Pavlu J. hrozí až doživotí. „Pan doktor obvinění kategoricky odmítá. Je z toho samozřejmě překvapený, ale situaci v rámci možností zvládá. Věřím, že se nám podaří prokázat, že ta podezření jsou lichá,“ uvedla Lucie Hořeňovská, obhájkyně advokáta, mezi jehož poslední klienty patří například exprimátor Pardubic Martin Charvát, jeden z obviněných nyní vyšetřované kauzy manipulace s veřejnými zakázkami města.

Podpora dcery i kolegů

„Zaskočilo nás to, ale vzhledem k letité praxi v trestním procesu na to máme prvoplánově naprosto skeptický pohled. Stojíme za ním,“ řekla Dana Libochowitzová za advokátní kancelář, kterou Pavel J. založil a věnuje se v ní především trestnímu právu. I jeho dcera, která v ní působí jako advokátka, uvedla, že věří v otcovu nevinu. Kvůli rodině a svým dvěma dětem se ale nechtěla k případu více vyjadřovat.

Video  Mladík (23) brutálně napadl ženu (40) v podchodu pod brněnským hlavním nádražím.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Uživatel_5777995 ( 10. února 2024 14:17 )

Není to nemoc, neboj, ale děkuji za starost 😁,
jen upřímné přátelství s lidmi, velmi tě lituji, neb toto ty evidentně neznáš 😔, musíš mít krušný život, chůdě 😔, spíš myslím, že s tvým uvažováním a chováním budeš úspěšné právníky brzo potřebovat 🤣🤣🤣

Vendy O ( 10. února 2024 13:31 )

Ty už zase všechny znáš, že? Není to nějaká nemoc?

Vendy O ( 10. února 2024 13:30 )

Nájemná vražda kvůli dítěti? Policie viní známého českého advokáta, stopy vedou k přehradě

http­s://cn­n.ipri­ma.cz­/rodin­ny-spor-v-pozadi-vrazdy-kralovehradeckeho-podnikatele-motivem-mel-byt-spor-o-dite-425076

begonie ( 10. února 2024 12:38 )

otakar První - 👍 👍 👍 👍 👍

Donna ( 10. února 2024 11:15 )

Tereza ví na kterou stranu se kdy přidat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání