Trojice mužů ve věku 35, 50 a 51 let vykrádala kavárny, myčky, obchody, fitness centra či zooprodejny. Každý ze zadržených měl svou roli. První z nich, který se jinak živil jako taxikář, vozil oba komplice k vytipovaným provozovnám. Druhý muž venku hlídal a třetí, s kriminální minulostí, objekty vykrádal. Dovnitř se dostával za pomoci přivezeného nářadí - krumpáčů či páčidel.

Střední Čechy a Praha

Zajímaly je hlavně peníze, ale brali i další věci, které mohly být k užitku, například různé karty do myček. Nejvíc peněz, přes 100 000 korun, si odnesli z prodejny pro domácí mazlíčky.

První případy se staly loni v listopadu v Českém Brodě na Kolínsku. Zloději se tam vloupali do myčky a způsobili škodu téměř 80 000 Kč. Následovala vloupání na dalších místech středních Čech, třeba v Mníšku pod Brdy, Všenorech, Benešově či Černošicích. Obvinění se vloupali například do kavárny v Sedlčanech nebo prodejny poblíž sedlčanského obchodního centra. Působili také v Praze.

Trojici zadržela zásahová jednotka bezprostředně po vloupání 11. ledna v pražských Lipencích. Hlavní z obviněných, který se do provozoven vloupával, skončil ve vazbě. Důvodem je, aby se neskrýval před stíháním a v trestné činnosti nepokračoval.

Fotogalerie
4 fotografie