Žena se do vozidel vloupávala dlouhé týdny, vždycky podobným způsobem - rozbila boční okénko a z auta ukradla všechno, co tam našla. „Jednalo se například o mobilní telefony, doklady od vozidel, oblečení, parfémy a příruční zavazadla. I přestože v některých vozidlech nenašla žádné cenné věci, rozbitím okénka a poškozením laku vozidla vznikla jejich majitelům velmi vysoká škoda,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policistům se ženu podařilo zadržet počátkem února poté, co vloupání do auta oznámil jeden z obyvatelů pražského Spořilova. „Díky zajištěným kamerovým záznamům a stopám z vozidel, do kterých se vloupávala, se kriminalistům podařilo prokázat zadržené ženě desítky případů vloupání. V současné chvíli však předpokládáme, že v následujících týdnech bude obvinění rozšířeno o další skutky,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi ženu, která se vloupávala do aut. Policie ČR

29letá žena byla obviněna z krádeže a poškození cizí věci, hrozí jí až tříleté vězení. Nyní je ve vazbě. Kropáčová dodala, že případ je pro kriminalisty raritou. „Za poslední roky se nesetkali s tak rozsáhlou sérií vloupání do vozidel, které by měla na svědomí pouze žena,“ uvedla.

Fotogalerie
4 fotografie