Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bizarní výmluva opilého řidiče z Valašských Klobouk: Po dopadení se vydával za své dvojče!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
26. ledna 2024
16:17

Bizarní výmluvu si vyslechli kriminalisté z Valašských Klobouk na Zlínsku v noci ze středy na čtvrtek. Když dopadli opilého řidiče, který před nimi ujížděl a pak i utíkal, muž se snažil vydávat za svého bratra - dvojče.

Policisté v noci dohlíželi na provoz a rozhodli se zastavit vozidlo Škoda Octavia. Jeho řidič však nereagoval na světelné ani zvukové signály a začal před policisty ujíždět, a to dokonce po chodníku.

„Když sjel na polní cestu, nemohl pokračovat v jízdě kvůli překážkám, které na ní byly. Vyběhl proto z vozidla a dal se na útěk,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Dodala, že jeden z policistů muže po chvíli zadržel.

Video  Opilý řidič z Valašských Klobouk ujížděl policii, po dopadení se vydával za dvojče.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Velmi rychle vyšlo najevo, proč ujížděl. „Policisté zjistili, že se jedná o pětatřicetiletého muže z Karvinska, který lhal o své totožnosti a vydával se za svého bratra - dvojče,“ dodala mluvčí s tím, že to muž udělal zřejmě proto, že sám měl udělen platný zákaz řízení až do roku 2033. Navíc byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,33 promile. Policisté opilého řidiče převezli na záchytnou stanici.

„Za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Kozumplíková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání