Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie a ochránci hledají bezohledné motorkáře: Proháněli se po zasněženém hřebeni Jeseníků

Autor: VaB, ČTK - 
24. ledna 2024
13:41

Drzost a bezohlednost, tak se dá pravděpodobně popsat jednání zatím neznámých motorkářů, kteří se na svých strojích proháněli po hřebeni v Jeseníkách. Nebáli se najet ani na frekventované turistické trasy. Řidiče hledá policie, ale i ochránci z tamního CHKO. Hrozí jim pokuta až 100 tisíc korun.

Po zasněženém hřebeni Jeseníků se v sobotu proháněli tři jezdci na upravených motocyklech, projeli i územím, které spadá do kategorie přírodní rezervace. Podle Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky trojice motorkářů porušila několik zákonů, za což jim hrozí pokuta až několik desítek tisíc korun.

„Tři krosové motocykly upravené na sníh se v sobotu nedovoleně pohybovaly po hřebeni a v lesních porostech, až doslova větve lítaly. Startovaly před polednem někde v Malé Morávce, odkud postupně projely celý hřeben od Vysoké hole, přes Petrovy kameny, Tabulové skály, Vřesovou studánku, Vozku a dál přinejmenším po Šerák," uvedla Správa CHKO Jeseník.

Trojice se pohybovala i na turisticky frekventovaných trasách, kde se jim muselo všechno a všichni klidit z cesty.  

Bezohlednost jezdců

Policisté po jezdcích v sobotu pátrali přímo v terénu, avšak nepřistihli je. V akci bylo několik policejních hlídek. „Žádná z nich však bohužel trojici v terénu či u silnic nezastihla. Uvítáme nové informace týkající se zejména místa vykládky a nakládky jejich strojů," napsala Správa CHKO Jeseníky. Při pátrání by mohly pomoci fotografie či videa motorkářů.

„Nad čím zůstává rozum stát, je jejich bezohlednost vůči přírodě a všem návštěvníkům hor toho dne. Všem, kteří si potřebují za každou cenu užít zábavy na úkor ostatních, připomínáme obdobný případ z Krkonošského národního parku, kde podobný incident se skútry skončil pokutou 100.000 korun pro každého zúčastněného," dodala Správa CHKO Jeseníky.

Video  Jak probíhala první pomoc? Policie přinesla nové detaily zásahu na filozofické fakultě v Praze  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání