Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rušný víkend záchranářů na jesenických sjezdovkách: Zraněná lyžařka začala při převozu kolabovat

Autor: jel - 
23. ledna 2024
13:23

Záchranáři ze stanice Karlov pod Pradědem v Jeseníkách mají za sebou rušný víkend. Na sjezdovkách zasahovali celkem patnáctkrát. Nejvážnější zranění utrpěla dvaapadesátiletá lyžařka, která při transportu ze sjezdovky na vakuové matraci začala kolabovat. Do nemocnice ji nakonec dopravil vrtulník.

Za dva dny museli horští záchranáři z Karlova vyrazit k celkem patnácti případům. Všechny zásahy byly na sjezdovkách. „Na vině je neopatrnost v kombinaci s vysokou návštěvností,“ prozradil jeden ze zasahujících horských záchranářů. Nejčastěji úrazům předcházela srážka dvou lyžařů.

Video  Dvaapadesátiletou zraněnou lyžařku musle do nemocnice převést vrtulník  - Horská služba ČR
Video se připravuje ...

Nejvážnější zranění utrpěla dvaapadesátiletá žena, také po srážce s jiným lyžařem. Po pádu si stěžovala na bolest zad a ramene. Horští záchranáři ji ve vakuové matraci transportovali dolů ze sjezdovky. Po cestě se ale zraněné přitížilo a začala kolabovat. Do nemocnice v Ostravě pacientku nakonec převezl vrtulník.

„Je potřeba, aby lyžaři skutečně dávali na sjezdovkách pozor a nepřeceňovali své síly. K nejhorším úrazům dochází ve vysokých rychlostech, proto je na místě zbytečně nehazardovat,“ varoval na závěr náčelník Horské služby Jeseníky Vítězslav Kaller.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání