Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jiříček (4) přestal dýchat a zkolaboval: Zachránili ho policisté, rodiče jim poslali krásnou zprávu

Policisté zachránili život čtyřletému Jiříčkovi (vlevo ilustrační foto)
Policisté zachránili život čtyřletému Jiříčkovi (vlevo ilustrační foto)  (Autor: Blesk/Policie ČR)
Autor: jel - 
23. ledna 2024
09:29

Čtyřletý Jiříček z Mimoně na počátku prosince zkolaboval a přestal dýchat. Jako první na místo dorazili policisté Šimon Hotový a Dominik Husák, kteří začali s nepřímou masáží srdce a pokračovali v ní až do doby, než dorazili záchranáři. Rodiče chlapečka nyní poslali policistům krásné poděkování.

Jiříček trpí mimo jiné epilepsií a podle rodičů se nedaří nastavit léčbu tak, aby neměl záchvaty. Ve čtvrtek 7. prosince před druhou hodinou odpoledne chlapeček zkolaboval a přestal dýchat. Rodiče zavolali pomoc a sami začali s resuscitací.

Dojemná slova rodičů

Policisté Šimon a Dominik zrovna vyráželi do Zákup kvůli jinému oznámení. „Během cesty zaslechli prostřednictvím relace v radiostanici, že došlo v Mimoni u čtyřletého chlapce k selhání životních funkci,“ popsala událost policejní mluvčí Klára Jeníčková. Dvojice ihned vyrazila na místo a jeden z policistů zahájil nepřímou srdeční masáž. Dominik mezitím přinesl externí defibrilátor, který ale nedoporučil elektrický výboj. Kriminalisté proto pokračovali v nepřímé masáži srdce až do příjezdu dalších jednotek IZS. Chlapec skončil v nemocnici.

„Vážení páni policisté z Mimoně, chceme vám moc poděkovat za včasnou pomoc při záchraně  života našeho čtyřletého syna Jiříčka,“ napsali rodiče v děkovné zprávě. „Jsme moc rádi, že tu máme takové profesionály, kteří, když bude zase nejhůře, tak pomohou. Vážíme si moc Vaší obětavé práce,“ dodali na závěr.

Video  V Bělé pod Bezdězem zkolaboval na ulici muž, záchranu života zachytila kamera  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Uživatel_5678177 ( 23. ledna 2024 17:38 )

Výborně kluci

Uživatel_5739967 ( 23. ledna 2024 11:17 )

Přidávám se a chválím policisty!

Koudy Koudy ( 23. ledna 2024 11:08 )

Jen tak dále BRAVO 💪🏻💪🏻💪🏻

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání