Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma Alicia skončila po botoxu v nemocnici: Dusila se vlastními slinami a neudržela hlavu

Autor: jel - 
22. března 2024
16:22

Šestatřicetiletá Američanka Alicia Hallocková pět let chodila pravidelně kvůli migrénám na botoxové injekce. Při poslední aplikaci u ní došlo k velice vzácné komplikaci. Látka jí ochromila krční svaly a ona se dusila vlastními slinami a nebyla schopná udržet hlavu. Maminka tří dětí skončila v nemocnici. 

Botoxové injekce se někdy mohou kromě zkrášlení využívat také jako léčba především chronických migrén. Přesně z tohoto důvodu na aplikaci botoxu chodila Alicia Hallocková. Pět let bylo všechno v pořádku, ale při posledním zákroku se u ní objevil málo obvyklý vedlejší účinek. 

„Rozšířilo se to do svalů na krku a objevila se řada problémů. Mám pokleslá víčka, což způsobuje velký tlak, rozmazané vidění a závratě. Svaly na krku jsou v podstatě ochrnuté, takže nemohu zvednout vlastní hlavu,“ popsala v únoru maminka tří dětí. Dodala, že musela nosit krční límec a měla problémy s polykáním.

Paní Hallockové začaly problémy tři dny po injekcích. Zdravotní komplikace se během následujícího týdne postupně zhoršovaly.

Maminka se svěřila, že „hloupě“ čekala devět dní, než šla do nemocnice. Tam ji hned přijali na jednotku intenzivní péče. Chvíli musela být dokonce napojena na kyslík. Lékaři si ale nejsou jistí, proč injekce u Alicie vyvolaly takovou reakci. Po osmnácti opravdu nepříjemných dnech v nemocnici byla žena propuštěna a postupně se zotavuje.

Video  Mýty kolem botoxu: Který je nejčastější a co na to dermatoložka?  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi