„Řidiče jsme propustili ze zadržení. Obviněn nebyl. Momentálně není považován za podezřelého. Kriminalisté prověřují možnou odpovědnost jak fyzických, tak i právnických osob,“ uvedla policejní mluvčí DanielaVlčková. Vyšetřování nehody potrvá měsíce, pro kriminalisty budou klíčové znalecké posudky.

Video
Video se připravuje ...

Vlak u Dolní Lutyně narazil do kamionu na kolejích. Strojvedoucí zemřel HZS MSK

Policie po nehodě uvedla, že kamion převážel vrtnou soupravu a šlo pravděpodobně o nadměrný náklad. Tuto informaci zatím policisté oficiálně nepotvrdili. Potvrdit to zatím nemůže ani dozorující státní zástupce.

V péči lékařů několika moravskoslezských nemocnic zůstává pět zraněných. Jejich stav je stabilizovaný, závažnost zranění střední. Z dvacítky zraněných jich ve středu v nemocnicích skončilo 18. Ve vlaku do Prahy bylo sedm desítek lidí. Strojvedoucí zemřel na místě.

Nehoda se stala ve středu okolo 05:40 v úseku mezi Bohumínem a Dětmarovicemi. Škoda byla předběžně vyčíslena na 37 milionů korun.

Provoz na železničním koridoru mezi Bohumínem a Karvinou, kudy jezdí i vlaky na Slovensko, se má po tragické srážce obnovit po jedné koleji v sobotu večer.

Fotogalerie
38 fotografií