Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vrátnici a fasádu České televize posprejovala skupina vandalů. Kvůli informování o Gaze

Autor: ČTK - 
10. ledna 2024
14:55

Fasádu budovy České televize (ČT) na Kavčích horách v Praze dnes brzy ráno skupina zatím neznámých osob posprejovala červenou barvou. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Chodník před ní popsali nápisem kritizujícím způsob, jak veřejnoprávní televize pokrývá konflikt mezi Izraelem a teroristickým hnutím Hamás, uvedl na dnešním zasedání Rady ČT generální ředitel České televize Jan Souček.

„Dnes kolem čtvrté hodiny ranní skupina neznámých osob posprejovala budovu České televize a chodník před ní v ulici Nad Pekařkou, čímž se dopustili trestného činu poškození cizí věci,“ sdělil policejní mluvčí. Předběžná škoda činí zhruba 20.000 korun. „Případ převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu, kteří zajistili a nyní zkoumají kamerové záznamy z místa,“ dodal Hrdina.

„ČT se dnes ráno stala předmětem útoku vandalů, kdy část našeho areálu, jižní vrátnice, fasáda a logo ČT byly pošpiněny červenou barvou a na chodníku byl nastříkán nápis, který kritizuje přístup ČT k pokrytí konfliktu mezi hnutím Hamás a Izraelem,“ uvedl Souček. Incident televize řeší s pojišťovnou, bezpečnostní službou a s policií.

Vedení televize zároveň zadalo externí analýzu zpravodajského pokrytí konfliktu. Vedle toho by mělo do poloviny února mít k dispozici i analýzu pokrývání prvních hodin po útoku střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Video  Hráči: Milan Fridrich o programových prioritách ČT. Upoutávka  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Uživatel_5542819 ( 21. dubna 2024 16:58 )

Občania, ktorí nemôžu vyjadriť svoj názor v ČT, tak ho aspoň nasprejovali a boli označení ako vandali . A čo sú potom redaktori tejto tv prezentujúci jednostranne pokračujúce vraždenie civilistov nad rámec akejkoľvek odplaty ...

Uživatel_5684640 ( 27. ledna 2024 16:27 )

Za to jak ČT “objektivně” informuje, by musela být posprejovaná celá.

diskutujici ( 10. ledna 2024 17:57 )

Nas.eru tady 21 fotek o ničem. Tak co tam bylo tedy napsané?

verka1 ( 10. ledna 2024 15:12 )

Kamerový systém vidí všechno.

Zobrazit celou diskusi