Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Sperma na břiše, panenství jako dar a prsty ve vagíně! Obžaloba popsala údajné prohřešky Cimického

/
  • Psychiatr Jan Cimický v soudní síni, 4. ledna 2024
    5. ledna 2024 ● 05:00

    Známý psychiatr Jan Cimický (75) si ve čtvrtek u obvodního soudu pro Prahu 8 vyslechl svou obžalobu. Cimický se podle ní měl ve 35 případech dopustit vydírání se sexuálním podtextem a ve čtyřech případech přímo znásilnění. Státní zástupkyně Martina Adámková obžalobu četla bezmála hodinu a vyjmenovala všechny přečiny, kterých se měl psychiatr s více než 50letou praxí na svých pacientkách a studentkách dopustit. Co všechno tedy v obžalobě stojí?

    Panenství jako dar, náhle vsunutí prstů do vagíny, záhadný bylinný čaj nebo tělo potřísněné spermatem, to je jen stručný výčet toho, co si podle obžaloby měly dívky s psychiatrem Cimickým prožít. Blesk přináší několik nejvíce zarážejících skutků, které obžaloba popisuje.

  • 1.

    Osahávání s jehlami v těle

    Většina poškozených, které obžaloba zmiňuje, pochází z řad pacientek, které u Cimického jakožto psychiatra vyhledaly pomoc: „Poté, co jí doporučil akupunkturu, ji odvedl do vedlejší ordinace, kde si měla svléct vrchní část oděvu i podprsenku, lehnout si na válendu a po vpichu jehel si přisedl k jejím nohám, vyptával se, zda má partnera a ptal se na její sexuální život. Ona mu odpověděla, že přítele nemá a nemá sexuální myšlenky. Obviněný jí řekl, že sex je důležitý a bez nějakého dalšího projevu, aniž by mohla takové chování očekávat, jí začal hladit prsa, rukou jí zajel pod kalhotky, kdy se rukou dotýkal vnější části jejího genitálu. Po prvotním šoku, i přes zapíchnuté jehly, se pokusila ohnat a obviněný přestal,“ stojí v obžalobě.

     

    Cimický na její jednání měl dle této výpovědi reagovat uštěpačnou poznámkou ve smyslu: „Jak myslíte“. Po vytažení jehel poškozená z ordinace odešla a vyhledala jiného lékaře.

    Jan Cimický
    Autor: Blesk:RINGIER AXEL SPRINGER, KAREL KOPÁČ

  • 2.

    Prsty ve vagíně

    Obžaloba v jednom z bodů popisuje také situaci, kdy se měl Cimický pokusit zneužít také studentku, která se k němu přihlásila na praxi: „Když se posadila v jeho kanceláři, začal hovořit o práci. Pak k ní nečekaně přistoupil a začal ji líbat a osahávat na prsou,“ četla státní zástupkyně Martina Adámková. To ale údajně psychiatrovi nestačilo.

    Poté ji opřel o vyšetřovací lehátko a vsunul jí ruku nejprve do kalhot a následně i do kalhotek, vsunul jí prst do vagíny, v té chvíli se mu vysmekla a odcházela pryč. Cestou se snažila zapnout oblečení, obviněný se usmíval a řekl jí, že se uvidí příště. Poškozená se z praxe odhlásila a v důsledku jeho jednání ztratila zájem o obor klinické psychologie,“ uvedla obžaloba.

    Jan Cimický
    Autor: Blesk:Ringier Axel Springer Roman Souček

  • 3.

    Panenství je dar dívky

    V dalším bodě popisuje obžaloba zážitek nezletilé studentky, která využila u Cimického možnosti terapeutické praxe a zároveň i samotných terapií: „Při jedné z terapií začal nečekaně osahávat prsa pod oblečením, prsa jí silně tiskl a mačkal, otíral se o ně hlavou a pokoušel se ji líbat. Sedmnáctiletá studentka ztuhla, nedovedla nijak reagovat. Přemýšlela, jestli to není součást terapie. Toto chování se opakovalo i při dalším sezení. Při posledním ji vyzval, aby na něj počkala v jeho kanceláři, aby ji seznámil s další literaturou,“ šokovala státní zástupkyně.

    Dívka zřejmě vlivem psychiatrovy autority tento příkaz uposlechla: „V této místnosti ji odvlékl k posteli a pokoušel se o pohlavní styk s odůvodněním, že panenství je dar dívky, který si zaslouží. To se mu nepodařilo, neboť mu různě uhýbala a říkala, že nechce, načež se uspokojil sám rukou a potřísnil ji spermatem na břiše. Odešla rozrušená a mnoho let se s událostí nikomu nesvěřila, mimo jiné ztratila zcela důvěru v psychologii a psychiatrii,“ popisuje obžaloba.

    Soud s Janem Cimickým, 4. ledna 2024
    Autor: Blesk:Jiri Kotatko

  • 4.

    Pokus o znásilnění po pokusu o sebevraždu?!

    Podle obžaloby se Cimický nezdráhal využít zoufalé situace další nezletilé, tehdy teprve šestnáctileté dívky, která byla do Bohnic převezena z nemocnice poté, co se pokusila o sebevraždu.

     

    Po vyřízení administrativních záležitostí ji přivedl do své kanceláře, kde ji nejprve začal vyšetřovat fonendoskopem, a to tak, že ji svlečenou do půl těla osahával na prsou a v rozkroku, což ji šokovalo. Podařilo se jí vymluvit, že potřebuje na toaletu, kam ji obviněný doprovázel, aby neutekla. Nabídl jí, že jí zařídí, aby do nemocnice mohla docházet pouze ambulantně, bez nutnosti hospitalizace. Poté se vrátil do kanceláře, povalil ji na válendu, stáhl si kalhoty, vyndal svůj penis a pokoušel se ji vysvléct z kalhot, což se mu nepodařilo. Řekla mu, že to nechají na jindy, že za ním přijde,“ uvedla státní zástupkyně.

    Když na druhý den dívka přišla se svými bratry a tetou, mělo to Cimického velmi rozzlobit: „Její tetě řekl, že dívku propustí do domácího léčení, ale bude muset docházet na kontroly. Stranou od ostatních jí řekl, že si nepřeje, aby za ním chodila s rodinou. Vícekrát už nepřišla, ale do osmnácti let se bála, že si pro ni přijde policie, jak jí obviněný říkal. Dalších 20 let se vyhýbala jakékoliv psychiatrické nebo psychologické péči.“ Poškozená dívka se podle obžaloby kvůli nedůvěře k lékařům dlouhých dvacet let neléčila tak, jak by měla.

    Psychiatr Jan Cimický v soudní síni, 4. ledna 2024
    Autor: Blesk:Jiri Kotatko

  • 5.

    Omámení záhadným čajem?

    Psychiatr měl v jednom případě podle obžaloby nejspíše omámit čajem z neznámých bylin jednu ze studentek. „Při konzultaci studentské práce, se kterou poškozené pomáhal, ji usadil do své kanceláře a vyzval ji, ať si sedne do křesla. Sám se posadil do protějšího křesla a vyzval ji k vyprávění o sobě. K tomu jí nabídl blíže neznámý bylinný čaj, po jehož požití zřejmě usnula. Po probuzení ležela na vyšetřovacím lehátku s částečně vyhrnutým oblečením, odhalujícím ňadra a klín.“ Vyděšená, otupělá a zmatená pak měla rychle popadnout své oblečení a z kanceláře utéct.

  • 6.

    Tisknutí hlavy na poklopec

    Obžaloba také zdůrazňuje, že psychiatr jakožto známá osobnost a kapacita v oboru psychiatrie na své oběti působil především svou autoritou. V jednom z případů si ale měl dokonce pomoct i silou.

     

    „Při první návštěvě v ordinaci, kdy se při vysvětlování svých psychických potíží poškozená rozplakala, si k ní přisedl na gauč a začal ji utěšovat. Pravou rukou ji objal kolem ramene a bez jakéhokoliv slovního projevu tlačil její hlavu ke svému rozkroku a penisu. Když se snažila vzdorovat, zatlačil její hlavu až na svůj poklopec. Poškozená v prvotním šoku nebyla schopna projevit odpor, po chvíli se jí podařilo vysmeknout a postavit se. Obviněný k ní dále přistoupil a začal líbat tak, že jí strčil svůj jazyk do úst, když se jí znovu podařilo vytrhnout, rychle si vzala své věci a z ordinace odešla,“ přednesla obžaloba další z případů, kterých se měl psychiatr dopustit.

  • 7.

    Cimický: Necítím se vinen

    Sám Cimický měl také možnost u soudu promluvit. Řekl, že si žádného pochybení není vědom. Naopak zdůraznil, že vše dělal s nejlepším svědomím, aby pomáhal svým pacientům, kterým se věnuje přes půl století.

    „Necítím se být vinen,“ řekl. „Je mi 76 let a 52 let se snažím vykonávat své povolání. Od zahájení stíhání se na mě obrátilo ještě víc pacientů, kteří mi důvěřují a chtějí mou pomoc. S ohledem na důležitost mých pacientů je pro mě těžké vyjádřit se k těmto dámám, které byly mé pacientky nebo se za ně vydávají. Pokud jsem se něčím provinil, tak naivní vírou v pravdu a spravedlnost. Celá věc mě velice mrzí a velice trápí, ne kvůli mně, ale kvůli mé rodině a mým pacientům,“ nechal se slyšet.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jan Cimický přichází do soudní síně, 4. ledna 2024. Blesk.cz

    Fotogalerie
    57 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 119

ELLA Průšová: Pan doktor Cimický, nedluží nikomu nic, snad si nemyslíte, že by obcoval s příšerkou Fabiánovou, to by si snad našel hezkou ženskou, až takovej zvrhlík není! A nevěřím tomu, že její máma jí tenkrát řekla, aby to nehlásila a mlčela! Urbánková byla moc ráda, když se o ní psalo! Urbánkovou asi okradli všichni, že, včetně Karla Černocha, jak tu psala! Ať je jí země lehká! 👎

(19. 01. 2024 17:16)

ELLA Průšová: J. Name; vám se neudělalo dobře, že? 😨

(19. 01. 2024 17:08)

Jára Name: Agent Elleon Průša zvaný fňukal netáhlo.

(18. 01. 2024 20:09)

ELLA Průšová: A ještě sem napište Petr Fiala! Můžete se ho zeptat na krycí jméno, jaké měl! Když chcete být spravedliví! 😨

(17. 01. 2024 23:21)

ELLA Průšová: okko; jít to oznámit za 20 let, to se vám zdá normální! Neotírejte se tu o mne, každý může napsat, co si myslí! Jasný! 😨

(17. 01. 2024 23:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy