„Na Odboru komunikace Masarykovy univerzity sice působil krátce, ale s kým se pracovně setkal, tomu se nesmazatelně vryl do paměti pro svůj vstřícný a veskrze empatický přístup,“ napsala univerzita na sociálních sítích.

Pomoc rodině

Komunikoval převážně s lékařskou, přírodovědeckou, farmaceutickou a právnickou fakultou. Zároveň také vyučoval na fakultě sociálních studií, kde se věnoval rozhlasové a názorové žurnalistice. „Filipův odchod je velkou ztrátou především pro jeho rodinu, neboť po sobě zanechal manželku a tři malé děti,“ uvedla univerzita.

Jeho kolegové z křesťanské komunity proto iniciovali na webu Donace vznik sbírky, která by v této těžké době měla rodině ulehčit alespoň po finanční stránce.

Teolog z Radia Proglas

Vystudovaný doktor teologie dlouhé roky pracoval jako vedoucí zpravodajsko-publicistické redakce a zástupce šéfredaktora Radia Proglas. Po odchodu spoluzaložil křesťanský podcast Bez filtru, kde aktivně působil, a stal se také nepostradatelným členem redakce Katolického týdeníku.

Na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně se jako pedagog podílel na formování mladé novinářské generace, hlavně v oblastech rozhlasové a názorové žurnalistiky.

„Tenhle laskavý, silný, vtipný a moudrý člověk nás příliš brzy předešel do nebeského království. Děkujeme za vše, Fildo. Je po Tobě obrovské prázdno,“ vzkázali jeho přátelé na webu Donace.

VIDEO: Pieta za zastřelené studentya pedagogy v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Lidé svíčkami zaplnili celé schodiště před vstupem do budovy Filozofické fakulty UK. Blesk