Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejmladší britská vítězka loterie v slzách: Na Silvestra jí zastřelili expartnera!

Autor: pma - 
3. ledna 2024
18:08

Jane Parková (28) jako 17letá dívka v roce 2013 vyhrála 1 milion liber (v přepočtu více než 28 milionů korun), a stala tak nejmladší britskou milionářkou. Pohádkový život se jí ale před pár dny proměnil v horor. Její bývalý přítel Marc Webley (†38) byl během silvestrovské noci zastřelen před jednou z edinburských hospod. Zbohatlice na sociálních sítích sdílela dojemnou vzpomínku na Marca, se kterým ještě před pár týdny tvořili zamilovaný pár.

„Nemůžu uvěřit, že tohle píšu. Mluvili jsme včera. Kdybych tě mohla znovu pohladit a říct ti, že všechno bude v pořádku, dala bych za to cokoliv, Marcu,“ napsala 1. ledna letošního roku na sociální síti osmadvacetiletá Britka Jane Parková. Ta se do povědomí veřejnosti dostala prvně v roce 2013, kdy jako 17letá vyhrála v loterii 1 milion liber (v přepočtu více než 28 milionů korun). S o deset let starším Marcem Webleyem tvořili pár bezmála rok. Podle příspěvků na sociálních sítích se rozešli koncem loňského roku. 

„Strávili jsme spolu měsíce, během kterých si mě naučil mnoho cenných věcí. Nikdy na tebe nezapomenu. Jsem absolutně zničená,“ nechala se slyšet milionářka. „Spi sladce, můj krasavče,“ dodala v pondělí v slzách slavná vítězka. 

K incidentu mělo podle amerického deníku New York Post dojít před klubem The Anchor Inn ve skotském Edinburghu, odkud Marc pocházel. Policisté na místo byli přivoláni jen pár minut před Novým rokem.

Před podnik měl osudný večer přijet dosud neznámý pachatel s červeným vozem Hyundai Tucson. Z něj následně útočník vystoupil, zastřelil Marca Webleyho a srazil autem dalšího muže, který se před hospodou nacházel a v současnou chvíli je v kritickém stavu. Případ policie vyšetřuje jako vraždu.

Kriminalisté se domnívají, že šlo o cílený útok. Zastřelený Marc Webley byl totiž podle britských médií velmi známou postavou mezi edinburghskými gangy. Před časem strávil 11 let ve vězení za to, že zastřelil svého rivala z opozičního gangu.

Video  Insta Crime Podcast: Radek na automatech prohrál půl milionu. Z pomsty pak zavraždil rodiče expřítelkyně.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání