Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

VIDEO: Silvestrovská párty Babišových na Čapím hnízdě. Expremiér pak tepal „neschopnou“ vládu

Aktualizováno -
2. ledna 2024
17:38
Autor: red - 
1. ledna 2024
17:45

Na Farmě Čapí hnízdo, kterou vložil do svěřenských fondů a kvůli které čelí obžalobě z dotačního podvodu, strávil Silvestra bývalý premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou. Ta se pochlubila sérií fotografií na sociálních sítích. Přidala i video, na němž se svým mužem tančí. Babiš se z rokem 2023 ohlédl pro změnu sérií fotek s rodinou i ze zákulisí jeho výjezdů. Na úterý 2. února si pak připravil vlastní novoroční projev.

Podle snímků, které Babišová zveřejnila, nechyběly na párty tanečnice samby, saxofonista René Junior nebo fotostěna. U té se s manželem a přáteli také vyfotila.

„Hodně šťastný a úspěšný rok 2024, ať jsme všichni hlavně zdraví a máme se rádi,“ připsala Babišová k příspěvku, která si na chvíli sambu spolu s kamarádkou Zuzanou Augustin Poláčkovou. 

Ve stories však nejvíce překvapila krátkým videem, na němž tančí s expremiérem.

Video  Silvestrovský tanec Babišových  - Instagram Moniky Babišové
Video se připravuje ...

A video se začalo šířit i po Twitteru. 

Florista Šablatúra na oslavě

Mezi hosty byl i blízký přítel Babišové, florista Ivan Šablatúra, se kterým tráví často společný čas. V roce 2020 na vánočním večírku přitom naštval nejen veřejnost, ale i Babiše.

„My se bavíme na večírku a chudina u PC u fotek! Myslím, že všechno v pořádku,“ zněl pohrdavý komentář, který florista tehdy napsal k fotografii s Babišovou.

Vzápětí jej sice smazal, vášnivou dohru měla ale jeho poznámka i tak. „Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil mou paní ke své reklamě,“ rozhněval se tehdy pro Blesk Zprávy Babiš, jehož v jednom ze svých facebookových příspěvků Šablatúra tituluje jako „náš Aďo“. Šablatúra se za slova pak omluvil.

Vedle Babiše a Babišové je na silvestrovské fotce i rodinná přítelkyně Zuzana Augustin Poláčková. Přítomná byla rovněž fotografka Marcela Bartůšková. „Včerejší velkolepá oslava v rytmu samby, plná barev a skvělého jídla,“ napsala na Instagram 1. ledna.

Babišovo ohlédnutí za rokem 2023

Sám Babiš zatím to, jak si užil konec roku 2023 a vítání roku 2024, nekomentoval. Na Instagramu však sdílel fotografii své rodiny. 

Babiš sdílel fotografii s popiskem "Rodina". Babiš sdílel fotografii s popiskem "Rodina". | Instagram Andreje Babiše

A na sklonku minulého roku přidal na sociální sítě rovněž příspěvek, ve kterém se ohlíží za průběhem 2023. „Rok 2023 v jedné minutě. Rok plný setkávání, zážitků a nezapomenutelných chvil. Díky moc za podporu. Ať je následující rok ještě lepší. Šťastný nový rok vám všem,“ uvedl Babiš. 

Na krátkém videu složeném z fotek je s Monikou, dětmi nebo například jede metrem či běhá na páse. A mezi publikovanými snímky je i jeho setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, kterého nedávno navštívil prezident Petr Pavel. Nechybí ani snímek v triku s nápisem Nutella nebo kokršpaněl Lojza. 

Babiš se v projevu pustil do vlády

Babiš si na úterý 2. února připravil vlastní verzi novoročního projevu. „V závěru minulého roku nás zasáhla obrovská tragédie. Nesmyslná střelba, která připravila o život spoustu nevinných lidí. Budeme se s tím ještě dlouho vyrovnávat. Proto si dovolím vyslovit ještě jedno přání, abychom už nikdy nic takového nemuseli prožít,“ sdělil Babiš na úvod. 

Co dalšího vzkázal Čechům? „Naší zemi se dařilo. A jak to vypadá po dvou letech Fialovy vlády? Naše země stagnuje a chudne. Vrátili jsme se pět let nazpátek, lidem značně klesla životní úroveň a znehodnotily se jim úspory. Reálné mzdy u nás propadly nejvíc ze všech vyspělých zemí," řekl Babiš ve svém projevu. „Místo toho, aby premiér problémy řešil, mluví o blbé náladě a jezdí nakupovat Nutellu do Německa,“ uvedl. 

„Nikdy v dějinách jsme neměli tak arogantní, amatérskou a neschopnou vládu v čele s naprosto nekompetentním premiérem,“ uvedl s tím, že je premiér Petr Fiala (ODS) naprosto odtržen od reality v České republice.

„Dokázal to znovu svým vánočním projevem, ve kterém nebyl ani náznak sebereflexe a přiznání vlastních chyb, ale jen sebechvála, zjevné lži a výmluvy na všechny a všechno kolem a samozřejmě další sliby, jak se budeme mít dobře. Aby pan Fiala skryl nekompetentnost svojí a své vlády, vytrvale lže," doplnil Babiš. 

Podle něj vláda dělá "ostudu" i v zahraničí a plní vůli Bruselu či Ukrajiny, vychvaloval naopak aktivity ANO v minulých volebních obdobích.

„Naštěstí tato vláda je už za polovinou svého mandátu. Letos můžeme Fialovu vládu alespoň dvakrát pořádně klepnout přes prsty. V červnu budou evropské volby, ve kterých musíme z evropského parlamentu vyhnat zelené fanatiky a promigrační vítače a na podzim pak budou krajské a senátní volby,“ řekl Babiš. „Jako národ jsme přežili i spoustu pohrom, proto nepochybuju, že se oklepeme i z Fialovy vlády,“ uvedl rovněž expremiér. 

Fiala: Opět zkouší šířit beznaděj, strach a nenávist

„Poslechl jsem si projev Andreje Babiše. Nebyl to projev novoroční, ale předvolební. Navíc byl plný lží, strašení a populistické demagogie. Stručně shrnuto: Jeho vláda prý všem všechno dala a naše vláda jen bere. Pravda je taková, že naše vláda už dva roky uklízí tu spoušť, kterou zde Babišova vláda zanechala," napsal odpoledne na X premiér Fiala. 

„Připomeňme si pár faktů: Nejvíce rostoucí zadlužení v historii naší země. Energetika závislá na Rusku, nemodernizovaná a nezabezpečená. Hospodářství s významnými dotacemi pro pár velkých firem. Žádná důchodová reforma, žádné inovace, neschopnost investovat do dopravy nebo obrany, poškozený obraz naší země v zahraničí. Zůstala jen spousta prázdných slibů," pokračoval. 

„A když se nám tuto zemi konečně daří dávat dohromady, tak A. Babiš opět zkouší šířit beznaděj, strach a nenávist. Ale skutečnost je jiná. Letošní rok bude rokem zkrocených dluhů, nízké inflace a naděje. Ať se to populistům líbí, nebo ne," zakončil premiér. 

Reagoval i Kalousek

Ani další reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Andreji Babišovi bych nejradši poslala do Průhonic krabici papírových kapesníků. To nebyl projev ale ukázkové fňukání,“ komentovala na Twitteru europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS). 

„Když měli projev skoro všichni, tak ho musí holt mít i lídr opozice… Jenom si dovoluji upozornit, že řečník je nezávislým soudem uznaný lhář a pomlouvač. Racionální člověk takovým lidem nevěří ani dnešní datum,“ napsal na X Miroslav Kalousek (TOP 09). 

Video  Andrej Babiš se ohlédl za rokem 2023. A sdílel řadu fotek s rodinou i zákulisí výjezdů  - Instagram - A. Babiš
Video se připravuje ...

Jan Novák ( 29. ledna 2024 15:46 )

Večírek se konal v době státního smutku, kdy byly všude černé prapory. Zase tam byl ten florista, co ukazoval na lidi prostředníčkem a u toho řval: my jsme v luxusu a ty lůzo se bav u počítače. Ono také letos jsme na jejich večírek přispěli všichni skrze předražené potraviny vyráběné v Agrofertu.

pindal ( 13. ledna 2024 19:32 )

Babiš se mě líbí i s celou svoji famílijí,přeji hodně zdaru. 😃

Uživatel_5650492 ( 3. ledna 2024 19:53 )

Co to je? To píše snad sám Babiš.....
Marie M.

nadčasový MP ( 3. ledna 2024 13:37 )

Tak normálne, áno, treba a vóbec, přečo nie, že?
Nekritizujte, jako. My děláme maximum, jako. Ne vy. Ale byl tam novinář, který to na mě zkoušel, jakej jsem, nebo nejsem. Prosim vás. Ten člověk vůbec neví, co je krizové řízení, jo. Já jsem to xkrát zažil. Když byly povodně, když vám bouchne chemička, ano? A já Vojtěchovi pomáhám, on on on je právník, on nikdy... Jako pro nás všechny je to absolutně neuvěřitelná situace, to tady snad od 2. světové války nebylo, co se děje, jako. Takže, takže jako ano, možná někdy mluvim nepatřičně, ale to není nic proti němu, jako. On dělá maximum. Děláme to všechno za pochodu..... 😁

Uživatel_5650492 ( 3. ledna 2024 06:56 )

Yokky je roztomilé. Ještě neumí psát, ale chce také zdělit svůj názor, tak sem vždy hodí hromadu obrázků....
Marie M.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa