Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrátky nosorožčího škvrněte ve Dvoře Králové: Sprint v bahně

Autor: jp - 
4. dubna 2023
05:00

Zatímco lidi brblají, furt prší a všude je bahno, měsíční nosorožec Magashi v Safari parku ve Dvoře Králové si čvachtu užívá. Během chvilky se dokáže zmazat od hlavy až k patě.

„Bláto ani zbytky sněhu mu nevadí. Naopak, zejména v kalužích si velmi rád hraje. Je plný energie, takže většinu času v expozici běhá, skáče, válí se a nabízí tak přihlížejícím velmi zábavnou podívanou,“ popsal mluvčí zahrady Michal Šťastný.

Není to přitom dávno, co mládě nosorožce dvourohého východního projevovalo aktivitu překvapivě spíše v noci. „Po stáji sameček běhal tak, že se unavil a většinu dne naopak prospal. To bylo docela neobvyklé,“ dodal mluvčí zoo.

Video  Nosorožec Magashi v Safari parku ve Dvoře Králové si užíval hrátky v bahně.  - Simona Jiřičková- Safari park Dvůr Králové
Video se připravuje ...

Až 55 km/h

Nosorožci budí zdání zavalitých lenochů, skotačivá a rychlá však nejsou jen mláďata. Dokážou běžet rychlostí až 55 km/h. Pro srovnání, oficiálně změřená maximální rychlost při sprintu mužů je 44,72 km/h (Usain Bolt, 2009), žen 39,56 km/h (Florence Griffith Joynerová, 1988).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi