Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pavel se po Hradě proháněl na koloběžce. A s Nerudovou jednal o další spolupráci

Aktualizováno -
31. března 2023
13:26
Autor: Mii, ČTK - 
31. března 2023
08:10

Netradiční dopravní prostředek po pohyb areálem Pražského hradu zvolil prezident Petr Pavel. Jak ukázal na sociálních sítích, za svou kancléřkou Janou Vohralíkovou jel na koloběžce. Nejen zábava byl ale prezidentův pátek. Dopoledne se sešel se svou protikandidátkou Danuší Nerudovou, se kterou řešili budoucí spolupráci. Ta po schůzce uvedla, že Pavel vyjádřil zájem o konzultace o důchodové reformě, probírali také témata zaměřená na mladé lidi.

„Podle Guinessovy knihy rekordů je Pražský hrad svou plochou téměř 70 000 metrů čtverečních největším souvislým hradním komplexem na světě. Takže bylo třeba na pochůzky zvolit vhodný dopravní prostředek,“ vysvětlil Pavel na sociální síti, proč pro pohyb po Hradě zvolil koloběžku.

Viditelně nadšen za ní přijel za svou kancléřkou Vohralíkovou, doprovázen psem jednoho z jeho členů týmu.

Nerudová nevylučuje eurovolby

Hlavním bodem jeho programu ale byla schůzka s Nerudovou. Bývalá rektorka Mendelovy univerzity uvedla, že bude mít roli externí expertky, komunikovat spolu budou ad hoc. Dnes probírali také témata zaměřená na mladé lidi.

„Vyjádřil zájem, jestli by mohl konzultovat věci kolem důchodové reformy. S tím mu samozřejmě ráda poradím, respektive ráda mu dám svoje stanovisko a svůj názor,“ řekla novinářům Nerudová, která dříve působila jako předsedkyně Komise pro spravedlivé důchody. S prezidentem se dohodla také na konceptu další spolupráce v prosazování témat, na která se zaměřují mladí lidé. K tomu se opět setkají koncem května.

Jednání o důchodové reformě je podle Nerudové důležité uchopit velmi citlivě. „Je potřeba konsenzus napříč politickým spektrem,“ poznamenala. Jde podle ní o jednu z posledních příležitostí, jak udělat takové změny, aby generace, jež půjde kolem roku 2050 do důchodu, měla penzi zajištěnou.

Nerudová dále nevyloučila kandidaturu příští rok ve volbách do Evropského parlamentu. Téma Evropské unie je podle ní spjato s mladými lidmi. Zatím nemá jasno, na čí kandidátce by figurovala. 

 

Video  Tisková konference Pavla a Nerudové  - Blesk TV
Video se připravuje ...

F.ARMY.M.65 ( 3. dubna 2023 09:26 )

Je to taková radost jako číst ty vaše hlouposti ? Přemýšlel jste někdy o alespoň malém rozšíření slovníku ?

pindal ( 2. dubna 2023 18:08 )

No a až se poradí s Nerudovou.Máme se na co těšit.

pindal ( 2. dubna 2023 18:01 )

Proč by v demokracii nemohl jezdit na koloběžce,po hradě?IQ 107 mu na to stačí,nebo si někdo myslel,že by to nezvládl?Může i zatočit.

F.ARMY.M.65 ( 2. dubna 2023 09:27 )

Ona není provokatér , je jen hloupá .

F.ARMY.M.65 ( 2. dubna 2023 09:08 )

Už je volné místo hajného v Lánské oboře ? To je totiž jediná práce kterou by tahle expertka přes pytláky zvládla .No , Bůh nás ochraňuj !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa