Jiří Hrzán (†41) byl vynikajícím hercem, a to i přes skutečnost, že moc nevyrostl a při řeči trochu zadrhával. Přesto patřil mezi nejvyhledávanější herce let šedesátých a sedmdesátých. A jeho štěněčímu pohledu podlehla nejedna žena, čehož on sám často využíval. Nic si v životě neodepíral - však byl také dvakrát ženatý a měl dvě dcery, každou z jiného manželství.

Tou první je herečka Bára Hrzánová (58) a druhou výtvarnice Tereza Hrzánová (53). Jiří, kterého si diváci zamilovali v komediích Homolka a tobolka, Drahé tety a já či Slaměný klobouk, tajil před světem jedno velké tajemství. Kromě dcer měl i syna! Jenom pár dní před smrtí se s touto informací svěřil své kolegyni z umělecké branže, herečce a zpěvačce Vlastě Koudelové (76).

„Jednou si mě zavolal, bylo to asi tři dny před smrtí, a říkal - chci ti něco říct, co jsem ti ještě neřekl. A ukázal mi fotku se slovy - tohle je můj syn, můj kluk,“ líčila Koudelová v dokumentu Tajemství Jiřího Hrzána na TV Barrandov. Samozřejmě vyzvídala, kdo je matkou dítěte, ale on jí na tuto otázku odmítl odpovědět. Pouze přitakal, když se jej zeptala, jestli je ta dotyčná dáma vdaná.

Možná právě tato žena může i za Hrzánovu předčasnou smrt. To za ní totiž běžel z Činoherního divadla, když ji tam uviděl s jiným mužem. „Jel k ní do bytu. Tam se dožadoval vstupu a rozčiloval se, co to je za pána, protože ona byla vdaná. On vyhrožoval, že když ho nepustí dveřma, tak k ní vleze oknem,“ popsala poslední chvíle Hrzánova života jeho bývalá přítelkyně Kateřina Prosová.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Hrzán by slavil narozeniny: Jaký byl život známého bonvivána? Mall.tv

Po římsách a hromosvodu se pokoušel dostat do pátého patra paneláku v Ladově ulici. Jiří Hrzán sice celý život miloval výšky a šplhání, jenže bohužel, tentokrát se mu tato záliba stala osudnou. Zřítil se dolů a utrpěl těžká zranění. Věčný kaskadér, který dokázal bavit celou společnost, pak 24. září 1980 po dvou dnech strávených v těžkém stavu v nemocnici zemřel. Jiří Hrzán vždycky tvrdil, že nikdy nezestárne. Jako kdyby snad něco tušil…

A že bude jeho život skutečně krátký, to mu předpověděla i kolegyně Helena Růžičková (†67) uprostřed natáčení komedie Blázni, vodníci a podvodníci. „Jakmile mi dal do ruky svou dlaň, věděla jsem, že je všechno špatně. Zemřel v podstatě ani ne rok poté. Tehdy jsem mu proto řekla, ať dá pozor na výšky. Tomu se strašně smál,“ vzpomínala pak s odstupem času oblíbená herečka smutně.

Fotogalerie
30 fotografií