Populární spisovatelka Simona Monyová napsala 21 úspěšných románů pro ženy, z nichž některé byly později dokonce i zfilmované - třeba Tchyně a uzený či Sebemilenec. S manželem a svým pozdějším vrahem Borisem Ingrem (59) vlastnila nakladatelství, v němž její knihy vycházely. Zdálo se, že je vše zalité sluncem. Ve skutečnosti ale jejich manželství mělo krátce před rozvodem, žárlivý narcis Ingr svou ženu několik let týral.

Údajně ji nejenom bil, ale také z ní tahal peníze. Za práci v rodinném nakladatelství kasíroval měsíčně 150 tisíc - a podle nejstaršího z jejich synů pak peníze utrácel hlavně v privátních klubech s prostitutkami. Není divu, že se jej spisovatelka snažila zbavit. Domácí násilí však před svým okolím tajila, z trudných zážitků se vypisovala pouze ve svých knížkách. 3. srpna 2011 pak došlo v brněnských Obřanech k tragédii.

Ingr, který v té době už s manželkou nebydlel, náhle dorazil na Simoninu zahradu s kyticí, bonboniérou a s tím, že uspí jednoho ze svých synů. Odešel s ním do domu, ale podle světla v okně bylo jasné, že zamířil jinam než do dětského pokoje. „Simona odběhla za ním, pak jsem podle zvuků poznala, že se hádají,“ líčila chůva spisovatelčina syna Šimona Gabriela Ondrášková. Poté Ingr vyskočil z okna. Pochroumal si patu, přesto chtěl dovnitř zpátky.

Monyová ho vpustila - a to bylo nepochybně její osudovou chybou. Co se pak mezi manželi stalo, nikdo neví, jen její vrah. Jisté je jenom to, že muž Monyovou napadl nožem, zasadil jí několik ran do hrudníku a do břicha. Bezprostřední příčinou smrti bylo protnutí dolní duté žíly a plíce s krvácením do dýchacích cest, takže se spisovatelka udusila vlastní krví. Smrt rozhodně nepřišla brzy,  podle odborníků umírala ve velkých bolestech několik dlouhých minut.

Video
Video se připravuje ...

Simona Monyová – Ve svých knihách volala o pomoc. Slavnou autorku ubodal její manžel Videohub

Ingr, který pak podruhé vyskočil z okna, stačil ještě předtím přivolat záchranáře a přiznat se na lince 155, že ženu ubodal. Do domu pak vnikla zásahová jednotka. Ingr později u soudu tvrdil, že si na nic z osudného večera nepamatuje - a že ani neví, že volal linku záchranné služby. Znalkyně z oboru psychiatrie však uvedla, že muž moc dobře ví, co spáchal, jen to účelově popírá. Netrpěl ani žádnou duševní poruchou a manželku ubodal v afektu vyvolaným hádkou.

Soud ho v roce 2013 poslal na patnáct let do vězení. Trest si odpykává ve věznici ve Valdicích. Pozůstalým měl navíc vyplatit 2,37 milionu korun. V roce 2016 soud zamítl jeho žádost o obnovu řízení. Vrah Boris Ingr ovšem škodil rodině a dětem i z kriminálu. Z vězení neustále protahoval další soudy různými odvoláními a dovoláními. Napadal například soud o zbavení rodičovských práv, ale i svůj soud ohledně samotného činu. Letos od něj uplyne dlouhých 12 let...

Fotogalerie
32 fotografií