Po zamítnutí návrhu na obnovu řízení ze strany soudu v síni zhoustla atmosféra. Spoluzakladatel spolku Šalamoun podporující Kramného si nebral servítky. „Jsou to s*ačky,“ měl podle Deníku několikrát pronést, když opouštěl budovu. Ani si nevyslechl zdůvodnění předsedkyně senátu Šárky Skalské. 

Video
Video se připravuje ...

Petr Kramný (44) přichází do jednací síně Krajského soudu v Ostravě, který projednával obnovení jeho procesu. Michal Charbulák

Po úplném skončení jednání ale emoce neochladly. Spíše naopak. Jeden z přítomných začal směrem k soudkyni vykřikovat, že proces s Petrem Kramným je obdobou padesátých let a tehdejších politických procesů. V souvislosti s odsouzeným vrahem zmínil i proces s Miladou Horákovou. 

Situace se vyostřila do té míry, že soudkyně požádala justiční stráž, aby zajistila klidné opuštění místnosti. Rozhodnutí není konečné. Kramný i jeho matka ještě v soudní síni podali stížnost. Tou se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci. Státní zástupce Vít Legerský uvedl, že je s rozhodnutím spokojen. S ohledem na předložené důkazy ho i očekával.

„Byla to jedna ze dvou očekávatelných variant,“ řekla k rozhodnutí Kramného advokátka Jana Rejžková. Přirozenou reakcí pak podle ní byla podaná stížnost. V případě neúspěchu se chce Rejžková obrátit na Ústavní soud.

Fotogalerie
38 fotografií