Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Loupežné přepadení v Lázních Bělohrad: Maskovaní lupiči utekli s nepořízenou, hledá je policie

Autor: VaB - 
10. února 2023
17:58

Jičínští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení, ke kterému došlo v sobotu v Lázních Bělohrad. Dva maskovaní pachatelé vlítli do prodejny a pokusili se ji vykrást. Jeden z nich měl v ruce zbraň. Prodejce se ale bránil a kasu s penězi neotevřel, dvojice tak utekla s nepořízenou.

K činu došlo v sobotu 4. února po šesté hodině večer. Dva maskovaní pachatelé, z toho jeden z nich s pistolí v ruce, vstoupili do prodejny na Náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohrad. Hned začali prodejci vyhrožovat s tím, aby otevřel kasu.

Video  Loupežné přepadení v Lázních Bělohrad.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Jelikož prodejce na tyto opakované výzvy nereagoval, umocnil útočník své vyhrůžky tím, že z regálu umístěného za pultem odebral lahev s alkoholem a vyhodil ji do plexiskla, které poškodil,“ popsala policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Ačkoliv se dvojice lupičů chovala ještě agresivněji, pracovník kasu odmítl otevřít. Peníze si proto pachatelé neodnesli, ukradli ale pár lahví alkoholu a desítky cigaret. Policisté žádají veřejnost o pomoc, zveřejnili i video z přepadení.

„Žádáme občany, kteří muže na uvedených záběrech poznali, případně se v uvedenou dobu pohybovali v blízkosti prodejny a všimli si čehokoliv, co by kriminalistům pomohlo s dopadením pachatelů, aby tyto informaci sdělili na telefonním čísle 974 533 111, případně bezplatné lince 158,“ dodala Pospíšilová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání