Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obec Milý postrádá svého starostu: Zbyněk Šagát záhadně zmizel

Pohřešovaný starosta obce Milý Zdeněk Šagát.
Pohřešovaný starosta obce Milý Zdeněk Šagát.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
10. února 2023
21:06

Obyvatelé obce Milý postrádají svého starostu Zbyňka Šagáta. Policie ho vede jako pohřešovaného. Před několika měsíci na policii přitom sám oznamoval, že v obecní kase chybí devět milionů korun. Místní si jeho zmizení jen těžko vysvětlují.

Starostu malé obce na Rakovnicku Zbyňka Šagáta vede policie ve své databázi jako pohřešovaného od čtvrtka. Do povědomí médií se vesnička dostala kvůli zmizení devíti milionů korun ještě za dob vládnutí předchozího starosty.

Z kasy se mělo ztratit devět milionů korun, informoval Deník. Současný starosta Šagát společně s vedením obce pak loni v listopadu zmizení peněz oznamoval na policii. Obci zbylo pouhých 700 tisíc korun.

Místní jsou tak zmatení nejenom z podezřelého úniku, ale i ze zmizení současného starosty. „Nezlobte se, ale nic vám neřeknu. Je to ostuda,“ popsala jedna z občanek Deníku. Zmizení starosty měla po několika dnech nahlásit rodina.

Další obyvatelka uvedla, že starostu viděla před několika dny. „Tady nikdo nic neví. My jsme na úřadě, ale také nic nevíme. Já jsem pana starostu viděla naposledy v pondělí, ale v úterý už jsem ho nepotkala. Jeho partner, se kterým žije, tu normálně bývá, ale nemá tu auto, asi je v práci. Je to celé divné,“ popsala.

Není tak jasné, kde by se aktuálně mohl nacházet, případně zda se mu něco stalo. „Nepopírám, že jsem jednal úmyslně. Rád bych dluh splatil, ale nebude to tak jednoduché. Ani sám pořádně nevím, za co jsem ty peníze utratil," přiznával v rozhovoru pro iDnes bývalý starosta Zdeněk Kvasnička. Obec před bankrotem zachránil Středočeský kraj desetimiliónovou bezúročnou půjčkou.

Video  Kde jsou? Zmizelé Kristinka a Barborka. Otec je chce zpět  - Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

miroslav.jirak ( 10. února 2023 22:45 )

No... pokud je jeho orientace taková, kterou naznačuje článek, pak stačí projít specializované 4% kluby a starosta bude jistě brzy na světě že...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání