Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miroslav boural zfetovaný a opilý: V autě uhořela jeho přítelkyně, její bratr a sestřenice! Dostal 8 let

Autor: Jitka Pecharová - 
10. února 2023
16:43

Zdrogovaný a zpitý naboural v Litomyšli do stromu a zavinil smrt spolujedoucí přítelkyně (†23), jejího bratra (†18) a sestřenice (†22). Za tragédii, od níž v neděli uplyne rok, dostal řidič Miroslav Jandera (28) osmiletý trest.

Obviněný řidič u soudu prohlásil vinu, takže nebylo ani prováděno dokazování a verdikt přijal včetně uloženého zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 10 let. „Rozsudek nabyl právní moci,“ informoval předseda svitavského soudu Zdeněk Fric. Trest si má šofér, který byl v minulosti již trestán kvůli drogovému deliktu, odpykat ve věznici s ostrahou.

Tragický návrat z diskotéky

K havárii došlo nad ránem, když se fabie se čtveřicí mladých lidí vracela z návštěvy litomyšlské diskotéky, vzdálené jen asi kilometr od místa nehody. „Zřejmě tam zapíjeli smrt kamaráda, který jen pár dní před tou nehodou skočil pod vlak,“ usoudili místní lidé.

Po nárazu do stromu auto vzplálo. Z hořícího vraku se podařilo dostat ven jen řidiči. Zůstal pak ležet opodál u auta středně těžce zraněný. Ostatní ve fabii uhořeli.

Chlast, marihuana, pervitin

Policie šoféra obvinila z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož před jízdou měl pervitin a marihuanu a pil. V jeho krvi kolovalo 1,82 promile alkoholu. Muž se ale bohužel k užívání drog i pití bohužel i po nehodě stavěl laxně a dosud nenastoupil žádnou léčbu.

Video  Nehoda v Pekařské ulici v Praze. (10. února 2023)  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání