Dům začal hořet krátce před nedělní půlnocí. Přijíždějící hasiči už z dálky viděli vysoké plameny, když dorazili na místo, byla už celá střecha v plamenech. Okamžitě evakuovali majitele domu.

„Během hašení, kdy oba majitelé byli v péči zdravotníků, došlo ke zhoršení psychického stavu u ženy. Hasiči proto na místo povolali psychologa, který poskytl paní posttraumatickou péči,“ popsal mluvčí hasičů Lukáš Popp.

V baráku ho nenašli

Rodičovský pár hlásil hasičům, že v domě by měl být i jejich dospělý syn Jakub. Ten však nebyl k nalezení. Mezitím se povedlo dostat během půlhodiny požár pod kontrolu, zcela zlikvidován byl ale po pěti hodinách. Dům se stal neobyvatelným.

Video
Video se připravuje ...

Po požáru domu v Ostravě vyhlásila policie pátrání po muži (28). HZS Moravskoslezského kraje

V troskách domu hasiči dále hledali ztraceného muže, než ohlásili, že se zde nenachází. „Předběžná škoda byla vyčíslena na milion korun, příčina požáru je zatím v šetření vyšetřovatelů z řad hasičů a policie,“ upozornil Lukáš Popp.

Jde mu o život, neviděli jste ho?

Na případ vrhá temný stín i vyhlášené pátrání po zmizelém Jakubovi. „Mohl by být v přímém ohrožení života z důvodu psychických problémů. V minulosti měl sebevražedné sklony,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jakub Dostalík je vysoký zhruba 175 cm, střední postavy, modrých očí a hnědých vlasů. Měl by nosit dioptrické brýle. Popis oblečení není k dispozici.

„Žádáme veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání. V případě informací k osobě kontaktujte policii na lince 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu Policie ČR,“ požádala Eva Michalíková.

Fotogalerie
7 fotografií