„Pražští policisté včerejší (středeční) oznámení o bitce ve škole v Strašnicích prověřili a zjistili, že se nezakládalo na pravdě. Mezi dvěma školáky šlo pouze o nedorozumění a žádná hrozba jakéhokoliv protiprávního jednání nebyla zjištěna,“ uvedli policisté. Doplnili, že ve škole šlo o ojedinělý případ. Policie dodala, že podobná oznámení nemůže podcenit, vždy je musí důkladně prověřit a nasadit dostatek prostředků, aby zajistila bezpečí všech zúčastněných.

Ředitelka Základní školy Solidarita Marques ve středu sdělila, že žáci informovali pedagogy o riziku domluveného konfliktu. Vedení školy proto podle ní reagovalo okamžitě a přivolalo policii. „Byl to preventivní krok, který je vždy lepší než řešení již vzniklého nebezpečí,“ doplnila ve čtvrtek ředitelka. Policisté podle ní vše prověřili a ukázalo se, že žádné nebezpečí nehrozí.

Školní psycholožka podle Marques nyní poskytuje krizovou intervenci dětem, kteří si o události potřebují promluvit. „Ve spolupráci s Úřadem městské části Praha 10 bude příští týden realizován seminář o bezpečnosti pro žáky 8. a 9. ročníku, zaměřen na právo, první pomoc, sebeobranu, kyberbezpečnost a podobně,“ dodala ředitelka.

Marques už ve středu uvedla, že u jednoho ze žáků policie nalezla nůž, škola s ním podle tehdejšího vyjádření ředitelky zahájila „patřičné kroky“.

Fotogalerie
5 fotografií