Vše začalo tím, že si starší muž přijel do útulku na Palcarech vyzvedl svého zaběhnutého psa. Jenže při odjezdu z areálu jeho pracovníci postřehli, že šofér nacouval do základního kamene stojícího za obrubníkem u vstupní brány.

Odjel, jako by se nic nestalo

Řidič pokračoval dál v jízdě, to už za ním vyrazila nejbližší hlídka. Strážníci ho vypátrali v Kníničské ulici, kde na křižovatce odbočoval vlevo, a současně dával blinkrem znamení doprava.

„Aby ho zastavili, museli jeho vůz předjet. Na rozsvícený nápis STOP, který se mu odrážel ve zpětném zrcátku, totiž nijak nereagoval,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič zazpíval brněnským strážníkům árii z Prodané nevěsty Městská policie Brno

Po dechové zkoušce s výsledkem 2,14 promile Brňan uznal, že je to poměrně vysoká hodnota. Dosáhl jí tím, že si prý před cestou dopřál sklenku whisky a v průběhu dne popíjel pivo. Kvůli podezření z trestného činu tedy strážníci přivolali policisty.

Čekání zpestřil Kecalem

Šedesátník byl i tak v dobrém rozmaru a strážníkům připravil ve službě neobvyklý zážitek. Během čekání jim zazpíval jeden z Kecalových výstupů z opery Prodaná nevěsta.

„Ale zatímco sedláka Krušinu a jeho ženu Ludmilu svými argumenty Kecal přesvědčil, na kvalifikaci skutku tento poměrně kvalitní pěvecký projev nezměnil vůbec nic,“ dodal policista. Pěvecky nadanému Brňanovi tak hrozí trestní stíhání za řízení pod vlivem návykové látky.

Fotogalerie
6 fotografií