V Ostravě-Jihu se bude od soboty 17. září modernizovat úsek trati mezi zastávkami Josefa Kotase a Václava Jiřikovského na pomezí sídlišť Dubina a Bělský Les.

„Zahájíme tam další významnou stavbu, která má přinést nejenom snížení hlučnosti, ale taky zvýšení rychlosti. V Ostravě se jedná se už o čtvrtý úsek, kde budou moct naše nové tramvaje jezdit až osmdesátikilometrovou rychlostí,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku Ostrava (DPO) Daniel Morys.

Nové zdi

Podél trati tam jako na prvním místě ve městě přibudou nízké protihlukové stěny osazené směsí rostlin. Úpravy přijdou na více než 85 milionů korun. DPO je zaplatí ze svých zdrojů a částečně z evropských dotací.

Výluka se bude týkat tramvajových linek číslo 1, 10, 12, 15, 17, 18 a 19. Ve směru na Dubinu budou končit na zastávce Hrabůvka, Poliklinika, odkud budou jezdit náhradní autobusy.

Tady je hotovo

Tramvaje se od soboty naopak vrátí na opravené mosty v Plzeňské ulici v Zábřehu a budou tak znovu jezdit i na zastávky Dolní a Rodinná.

Na Plzeňské ulici ale ještě bude pokračovat rekonstrukce zastávky Tylova, kterou tak tramvaje zatím budou pouze projíždět. Dočasně tam budou jezdit spoje autobusových linek číslo 26 a 59.

VIDEO: Na zmodernizovanou trať v Opavské ulici v Ostravě-Porubě se začátkem září vrátily tramvaje.

Video
Video se připravuje ...

Na zmodernizovanou trať v Opavské ulici v Ostravě-Porubě se vrátí tramvaje. DP Ostrava

Fotogalerie
3 fotografie