Oldřich K. v osudný den vůbec neměl za volantem co dělat. V té době měl totiž dva zákazy řízení, jeden uložený soudem, druhý ze správního řízení.

Do muže se dvěma nákupními taškami prudce nacouval, náraz chodce odhodil kus za auto. Nehodu i následné nepochopitelné chování řidiče zaznamenala kamera obchodního centra.

Video
Video se připravuje ...

Řidič srazil chodce, bezhlavě ho odtáhl a od nehody poté ujel. Policie ČR

Dopaden za tři dny

Šofér vyběhl, odtáhl zraněného na chodník, nasedl zpět do vozu a z místa zmizel! „Řekl, že jede pro sanitku,“ uvedl jeden ze svědků. Pomoc ale nezavolal a policisté ho dopadli tři dny po nehodě. Zraněný po několika týdnech v nemocnici zemřel.

Jinému z nedbalosti způsobil smrt, čímž spáchal přečin usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedl státní zástupce Jiří Růžička. Pro Oldřicha K. požaduje tříleté vězení a zákaz řízení na pět let a propadnutí auta, škody octavie.

Vinu přiznal, za mříže nechce

„Souhlasím s právní kvalifikací i s tím, jak se celá událost odehrála, cítím se vinen. Zpanikařil jsem, omlovám se,“ řekl u soudu Oldřich K. Navrhnutý trest se mu ale nezamlouval. Raději by podmínku, aby nemusel za mříže.

„Od počátku vinu neuznával, nepodmíněný trest zcela odpovídá závažnosti spáchaných činů, opakovaně porušoval zákazy řízení,“ doplnil Růžička.

Oldřich K. se před začátkem soudu ani neozval pozůstalým po sraženém muži. Ti požadují milion korun jako nemajetkovou újmu, další 1,5 milionu si vyčíslily pojišťovny jako náhradu škody. Kvůli doplnění dokazování ohledně škody u zdravotní pojišťovny bylo jednání odročené na srpen.

Fotogalerie
10 fotografií