Na první prohřešek si muž zadělal tím, že podle serveru novinky.cz neposlal loni v lednu záchranku k pacientovi (†61) s akutními problémy. Jeho příbuzní opakovaně volali a popisovali, že špatně dýchá, má průjem, zimnici a černorudý jazyk.

Muž následně zemřel. Podle znalce byl pacient v akutním stavu a pez pomoci u něj mohlo dojít k selhání životních funkcí. „Zdravotnická služba měla být tomuto pacientovi na náležité odborné úrovni poskytnuta. Nic tomu nebránilo,“ je podle serveru v posudku.

Nadýchal v práci

Další průšvih je spojený s alkoholem. Při pravielné kontrole zaměstnanců měl lékař nadýchat 1,13 promile. Šéf krajských záchranářů Pavel Hrdlička uvedl, že dotyčný už u záchranky nepracuje. Nevyloučil ale, že se lékař na záchranku vrátí.

„V případě alkoholu to byl jeho první exces. V polovině června by měl absolvovat pohovor, pokud ho uznají za zdravotně způsobilého k výkonu práce u záchranné služby, dostane druhou šanci,“ uvedl podle serveru Hrdlička.

Co se týče neposkytnutí pomoci, je prý třeba ctít presumpci neviny. „Jde o odborně velice erudovaného lékaře. Bohužel má někdy asociální chování,“ dodal ředitel.

VIDEO: Zdrogovaná žena demolovala byt, děti zůstaly bez dozoru.

Video
Video se připravuje ...

Žena pod drogami demolovala byt, děti zůstaly bez dozoru. Městská policie Břeclav