Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dispečer Vojta si zahrál na detektiva po telefonu: Zachránil otrávené dívce život!

Dispečer linky 155 zachránil život dívce, která se předávkovala léky.
 (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: VaB - 
17. března 2022
13:26

Dispečer středočeské záchranky Vojtěch Bek se skoro až detektivní prací zasloužil o záchranu života dívky, která spolykala 30 prášků. Zpočátku pracoval s informací, že dům, ve kterém mladá žena bydlí, má barevná vrata.

Za tři minuty už byla půlnoc, Vojta Bek sloužil ten den u středočeské záchranné služby jako dispečer na lince 155. Na ni volala vystrašená žena, která se bála o život své kamarádky. „Našemu dispečerovi řekla, že se jí kamarádka svěřila, že si chce ublížit,“ popisují záchranáři na facebooku.

Problém ale byl v tom, že nevěděla, kde její kamarádka bydlí. „Věděla jen, že její dům má barevná vrata. V ten moment pro Vojtu začala opravdu náročná práce. Začal pátrat, až se mu nakonec podařilo zjistit, kde žena bydlí,“ popisují záchranáři.

Na místo následně poslal své kolegy, tím to ale neskončilo, vyskytl se další problém. Zvonek na domě nefungoval, dveře nešlo otevřít. „Na pomoc proto přivolali policii. Dívku našli v malátném stavu. Spolykala 30 prášků antidepresiv,“ dodávají. Nakonec vše dopadlo dobře a dívka skončila v nemocnici.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání