Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ruská armáda zajala slavnou bojovnici: Nikdo neví, kde zdravotnici Tajru drží!

Autor: pma - 
17. března 2022
10:52

Snad je v pořádku! Ve středu odpoledne měla ruská armáda zajmout záchranářku Julii "Tajru" Pajevskou, které pomáhala zraněným ženám a dětem v Mariupolu na jihovýchodě Ukrajiny. V zemi jako zdravotnice působila od roku 2014.

Známá zdravotnice a dobrovolnice Julie Pajevská, které se přezdívá Tajra, se zřejmě stala zajatkyní ruské armády. Informoval o tom na svém twitterovém účtu například Ukrajinský parlament. Tajra o sobě na sociálních sítích dala vědět naposledy 13. března, kdy na facebooku sdílela svou fotku.

Pod tu ale ve středu odpoledne napsala zřejmě její kamarádka, že se zdravotnice společně s řidičem Serhijem dostala do spárů ruských okupantů. Co teď s Tajrou je, nikdo bohužel neví.

Pajevská je podle informací zpravodajského webu Bloomberg  údajnou zakladatelkou dobrovolnického záchranného sboru a bývalou členkou Pravého sektoru, přední ukrajinské ultranacionalistické skupiny. Vlastenectví prý má bojovnice v krvi odjakživa.

V roce 2019 se portálu svěřila, že se jí povedlo zachránit na několik stovek vojáků. Během aktuální invaze Ruska na Ukrajině Tajra pomáhala matkám, které se se svými dětmi snažily dostat do bezpečí z bombardovaného Mariupolu.

8:58
Dnes

Toto jsou orientační odhady bojových ztrát Ruska k dnešnímu dni, uvedly Ozbrojené síly Ukrajiny.

8:38
Dnes

Rusko v noci na dnešek zasáhlo Oděsu drony, které poškodily obytné budovy a zranily devět lidí. Mezi nimi jsou i děti ve věku 12 a 9 let a také dva kojenci, uvedl dnes guvernér Oděské oblasti Oleh Kiper. Informoval o tom The Kyiv Independent.

8:02
Dnes

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 15 ze 16 útočných dronů, které během noci vyslalo Rusko, uvedl ráno server RBK-Ukrajina. Rusové na Ukrajinu také vystřelili dvě balistické rakety Iskander-M, avšak letectvo se nezmínilo, kde tyto rakety dopadly, dodal server BBC News. 

Zobrazit celý online

Video  Epicentrum - Andrej Poleščuk  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa