Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama v Brozanech nad Ohří: Muž našel soka v náruči své ženy, konflikt skončil střelbou

Aktualizováno -
28. ledna 2022
19:50
Autor: Michal I. Volf - 
28. ledna 2022
18:38

Na Litoměřicku došlo ve čtvrtek odpoledne k potyčce dvou mužů, která následně vygradovala natolik, že došlo ke střelbě. Jeden z mužů utrpěl vážná zranění, podezřelého (57) zadržela policie. 

Miroslav Z. (57) si zřejmě začal s Vladimírou N. v době, kdy byli oba součástí vedení lovosické radnice. „Ona tam tehdy dělala také místostarostku, a tak se asi sblížili,“ myslí si jeden ze známých rodiny brozanského podnikatele. V osudný den se ale nejspíš Jindřich N. (47) vrátil dřív z práce a našel doma svého soka v milostném objetí se svou ženou.

Následovala ostrá výměna názorů a výstřel. Policie poté zadržela milence Vladimíry, tedy zmiňovaného Miroslava Z. Druhý muž skončil zraněný v litoměřické nemocnici. „Tady byly manévry, jezdila tu v ulici sanita a opakovaně policie,“ popsal muž ze sousedství s tím, že rodina známého podnikatele působila navenek slušně a bez problémů. „Mají dcerku starou asi tak, jako je náš vnuk, loni šla do školy. Spokojená rodina,“ dodal.

Proč vystřelil?

Záhadou zůstává, co přesně předcházelo samotnému výstřelu ze zbraně Miroslava Z. Měl to být právě on, kdo byl nachytán in flagranti s podnikatelovou manželkou. Vytočil ho Jindřich N. něčím, nebo se snad jen sám bránil před útokem zhrzeného manžela? „Okolnosti případu v současné době vyšetřujeme,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Podle CNN Prima News byl střelec v pátek obviněn z pokusu o vraždu. 

Kryl nehodu soudce

Miroslav Z. je členem ODS s napojením na vlivného litoměřického podnikatele Vladislava V. Právě jemu se měl v roce 2006 snažit vyjít vstříc poté, co ho údajně požádal, aby zahladil nehodu bývalého soudce Nejvyššího soudu Zdeňka Sováka. „Tam jde o to, aby to nebylo medializovaný, víš,“ znělo tehdy z nahrávky telefonátu z Větrovcových úst.

Dnes již bývalý místostarosta na to zareagoval slovy: „Nikam to nenahlašuj, nikam to nezapíšou ani do tý karty řidiče. Jsme se domluvili, že o tom víme jen my tři, takže když se to dostane ven, tak je to průser....“. Kauza stála Miroslava Z. křeslo místostarosty.

Petík Svejdik ( 30. ledna 2022 08:34 )

Petík Svejdik ( 30. ledna 2022 08:33 )

Jarmila měla totiž narozeniny, nepřijel však strýc z dědiny. Na světě není větší víra pro žádnou z nich se tolik neumírá ani v zadne jiné zemi na světě.

Hana Chrudimská ( 29. ledna 2022 21:23 )

Samozřejmě že nejsou behny, ale komentovat takovou tragédii některými oplzlými komentáři asi normální člověk nedělá.

levicove-smegma ( 29. ledna 2022 14:02 )

Asi si tu střelu v břiše vymyslel, že?

Hana Chrudimská ( 29. ledna 2022 13:48 )

Jste snůška trapaku. Dostali jste nejspíš dobře zaplaceno za vaše skvělé příspěvky. Nejspíš jsou vase ženy sikovnejsi. Většinou kdo odsuzuje, sám má máslo na hlavě. Hlavně nikdo neví co se přesně stalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání