Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Terezin návrat do Česka se komplikuje? Celníci povolali nového právníka!

Autor: rc - 
28. ledna 2022
05:00

Porážku nehodlají uznat celníci v Pákistánu. Poté, co Tereza H. vyhrála u soudu, který nařídil, aby celníci vydali pětadvacetileté Češce cestovní pas a další její věci, které jí zadrželi při zatýkání v roce 2018 na letišti v Láhauru. Nicméně tím zřejmě jejich snaha o zabránění Tereze vycestovat ze země nekončí. Podle zdroje Blesku právníka celníků Ali Aftaba nahradil v jejím případu nový právník!

V listopadu minulého roku byla Češka Tereza H. zproštěna obvinění z pašování drog a z pákistánského vězení odešla jako svobodný člověk. Pětadvacetiletá rodačka z Uherského Hradiště však stále setrvává v Pákistánu, kde se zdržuje na utajeném místě. Na přání její rodiny a kvůli její bezpečnosti Ministerstvo zahraničí ČR neposkytuje žádné informace o jejím pobytu v Pákistánu a ani jejím návratu do rodné země. Stále ale nemohla vycestovat, jelikož jí celníci nevydali potřebné doklady a její osobní věci, které jí zadrželi na letišti v Láhauru v lednu roku 2018 poté, co byla zadržena s bezmála devíti kilogramy heroinu v zavazadlech.

Výhra u soudu

Tereza se snaží získat svůj cestovní pas celé týdny - případ se dokonce dostal k soudu, který neuznal stížnost celního úřadu a přikázal, aby byly dokumenty Tereze vydány. „Soud nařídil Tereze, aby si věci vyzvedla sama na příslušném oddělení. Žádost právníka celníků byla zamítnuta. Tereza by se mohla vrátit brzy domů,“ uvedl 17. ledna pro Blesk zdroj z Pákistánu, který sleduje případ od samého začátku. Rovněž poskytl Blesku příkaz soudu, kde bylo uvedeno, že jí mají celníci vydat občanský průkaz, cestovní pas, mobilní telefon, peněženku a další cennosti.

Nový právník

Ovšem, jak o deset dní později informoval zdroj, celníci se nehodlají jen tak vzdát. „Celní úředníci změnili svůj právní tým,“ uvedl s tím, že z případu Terezy byl odvolán právník celníků Ali Aftab, který utrpěl porážku u soudu, a nahradil ho jiný právník Waqar A. Šejch. „Nový právník dokončil konzultaci k případu Terezy a celníci ho informovali o Terezině případu,“ dodal zdroj, že se brzy nový právník střetne s Terezou u soudu.

VIDEO: Deník predátora. Nepřistupuj na žádný nátlak a vydírání   

Marketa Zavadilova ( 4. února 2022 11:50 )

Preju Terezi navrat domu a byt v cizim prostredi nemusi byt neprijemny, jina mentalita. Reknu to tak byla jeste mladistve uvazujici. Penize ji zlakaly a trest uz podstoupila, jeji narod by ji mel podporit, prat zle-vrati se nam zle.

Arany ( 3. února 2022 23:07 )

No tak co? Chtěla si přivydělat, aby byla v balíku jako Havel, který si přivydělal se CIA na chlastačky na Hrrràdečku, pardon důležitá jednání s Magorem. Měl toho málo za dvě stě miliónů. Psala Mladá fronta, že to Soros všecko platil.

Arany ( 3. února 2022 22:57 )

Prosím vás, je to téměř havloidní tragédie. Mě by jenom zajímalo, kdo platí tento cirkus? Kdo platí všechny ty soudy, advokáty, odvolání a tak dále, když pravda je jasná.

Uživatel_5323418 ( 2. února 2022 20:12 )

Přeju ji aby to měla co nejdrsnejsi

Uživatel_5323418 ( 2. února 2022 20:11 )

Si zaslouží 20let . A ještě ji to udělat pořádně drsný. To co udělala ona, může udělat jen idiot

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání