Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pomstychtiví celníci v Pákistánu dál zadržují Tereze věci: Kdy jí vrátí šperky a zlatý telefon?

Autor: rc - 
28. prosince 2021
05:00

Neustálým překážkám čelí v Pákistánu Tereza H. Pětadvacetiletá Češka si začátkem listopadu konečně vyslechla osvobozující rozsudek. Ovšem celníci jí stále odmítají vydat osobní věci. Při zadržení na letišti v Láhauru jí odebrali kromě pasu občanský průkaz, mobilní telefon a také její cennosti! Případ Terezy tak znovu míří před soud, který má již brzy rozhodnout.

Pákistánský soud v Láhauru se bude znovu zabývat případem Terezy H., kterou začátkem listopadu zprostil viny za pašování drog. Pětadvacetiletá Češka od doby, co vyšla z vězení, čeká na vydání svých dokladů a osobních věcí, které jí celníci odebrali po zatčení na letišti v lednu roku 2018, když ji zadrželi kvůli podezření z pašování bezmála devíti kilogramů heroinu.

Podle pákistánského zdroje, který je dobře obeznámen s Tereziným případem, jí celníci zabavili občanský průkaz. Zároveň se v jejích věcech nacházel i občanský průkaz její kamarádky Simony, Terezin pas, mobilní telefon Samsung zlaté barvy, zlaté hodinky, hnědý náramek a čelenka.

Stále zadržují pas

Kromě toho se u ní našly peníze v pákistánské, české a ukrajinské měně. „Rozhodnutí o vrácení Terezina pasu a dalších věcí ještě nepadlo. Terezin pas a další věci jsou stále v držení celníků. Celníci předložili soudu seznam Tereziných věcí,“ uvedl zdroj pro Blesk s tím, že by se stání mělo konat v úterý 28. prosince. Soudce zároveň vyzval Tereziny právníky Sajfa al-Mulúka a Asghara Dogara, aby podali společný návrh.

Nečekaná zpráva celníků

„U soudu právník celníků předpovídal Terezin odjezd do zahraničí,“ dodal zároveň zdroj. Právě toho se pravděpodobně celníci bojí nejvíce. Ostatně nečekaná zpráva o Terezině odjezdu ze země přišla pár dní před Vánoci, kdy celníci tvrdili, že Tereza byla propuštěna ze země na speciální žádost pákistánského ministra zahraničí. Jak uvedla Terezina babička pro portál Život v Česku, návrat vnučky očekává během ledna.

VIDEO: Soudce poslal pašeračku Terezu na bezmála 9 let do vězení

Radek Polák ( 4. února 2022 10:55 )

Měli ji čapnout v Itálii, dostala by 25 roků a bez keců . Je to hrozný opruz číst tyhle kidy . Je sranda koukat na fotky bez retuše , na kterých vypadá jako královna internetu Alenka !

radsab ( 29. prosince 2021 10:49 )

Psal jsem co jsem psal. Já ji ODPOUŠTÍM. Toť vše!

radsab ( 29. prosince 2021 09:49 )

Poprvé: kapsa72, ve 21 století je absolutní většina především mládeže špičkově informována o škodlivosti užíváním drog, cesta ke smrti...! Tedy vědí do čeho jdou. TEČKA.
Podruhé: Každý jednou v životě uděláme minimálně jedno hodně špatné rozhodnutí - chybu, to je matematická jistota! To se ji stalo. Holka nešla do světa s cílem někoho zabít, pouze blbá a naivní ve svém ranném mládí. Hořce lituje a dám ruku do ohně - opakovat nic nikdy nebude. Nevidím důvod ji dále "rolovat" až na úplné zničení jejího ml. života. Má šanci začít znovu pod novou identitou (bezpečnost) a já ji to ze srdce přeji. Msta a nenávist plodí další mstu a nenávist, negativní pisálkové! Pak tento svět vypadá jak vypadá, když není odpuštění! Teri hodně štěstíčka!!!

Pohybovenadany ( 29. prosince 2021 01:32 )

Bude slavnější než Jágr a Pastrňák dohromady . Terezka vsem ukázala kudy vede cesta

Pohybovenadany ( 29. prosince 2021 01:30 )

Je pravda , že se už natáčí její rozhovor s Krausem ? A že socha se jí bude navrhovat ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání