Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie při zimních radovánkách: Roxana (†23) zemřela při sáňkování!

Autor: rc - 
28. ledna 2022
11:14

Dvě kamarádky Roxana (†23) a Kristína (23) si šly užít zimních radovánek na sáňkách. Došlo ale k tragédii. Podle informací slovenského deníku Nový Čas děvčata narazila do stromu. Roxana, které všichni říkali Roxy, utrpěla smrtelná poranění.

Co se v sobotu nedaleko obce Gelnica na východě Slovenska stalo, zatím není úplně jasné. Případ vyšetřuje policie. Na noční sáňkování tam měly vyrazit kamarádky Roxana a Kristína. První zmíněná mladá žena se už ale domů nevrátila.

Třiadvacetiletá Roxy studovala vysokou školu se zaměřením na ekonomiku a v obci byla oblíbená. Bydlela tam s rodiči Marcelou a Jozefem a mladší sestrou Soňou. Její rodina je z tragické události pochopitelně v šoku.

Jak upozorňuje slovenský deník Nový Čas, nehoda se měla odehrát hluboko v lese, kde nejsou vhodné podmínky na sáňkování. Podle nepotvrzených informací mělo dojít k vybočení sáněk, nad nimiž děvčata ztratila kontrolu, a narazila do stromu. Na místě však podle Nového Času mělo být i auto, které mělo sáňky tahat do kopce, a dokonce i čtyřkolka.  

Obě děvčata se zranila. Roxana byla převezena do nemocnice v Košicích, kde druhý den zemřela. Kristína byla již z nemocnice propuštěna.

„Policie se intenzivně zabývá případem, kdy došlo ke zranění dvou osob pohybujících se na saních. Okolnosti, za jakých ke skutku došlo, případně míru zavinění a účast jiných osob, případně vozidel, jsou ve stadiu vyšetřování,“ uvedla pro Nový Čas policie.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání