Do kolejiště na trati mezi Českým Těšínem a Ropicí se ve středu dopoledne postavil muž, a prohodil velký šutr čelním sklem přijíždějící lokomotivy! Sklo se roztříštilo, naštěstí ale nezranilo strojvedoucího. Ten ale musel vlak zastavit.

Po útoku muž z místa utekl, policisté ho ale vypátrali a zadrželi ještě týž den. „Komisař muže obvinil z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení s trestní sazbou odnětí svobody na jeden rok až šest let,“ uvedla mluvčí policie Zlata Viačková.

Obviněný je už 12x trestaný obviněný odmítl vypovídat, své jednání fakticky nevysvětlil. „Nicméně můžeme konstatovat, že kamenem hodil proti vlaku zřejmě jen tak, ze vzteku, v minulosti se něčeho podobného už dopustil,“ dodala mluvčí.

Kameny zraňovaly

V srpnu 1999 hodili fanoušci ostravského Baníku kameny po vlaku, který vezl příznivce fotbalistů Sigmy Olomouc. Jeden z kamenů zasáhl Ivetu Cichou (33) z Havířova. Žena od té doby téměř nevidí na pravé oko a je v plném invalidním důchodu. Policie z útoku obvinila devět lidí. Soud jim pak uložil tresty v rozmezí od dvou let a dvou měsíců až po čtyři roky vězení.

VIDEO: Na Domažlicku se loni v srpnu srazily dva vlaky, zemřeli tři lidé.

Video
Video se připravuje ...

Na Domažlicku se srazily dva vlaky, zemřeli tři lidé. Zbyněk Schnapka