Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fenka Zoey se ztratila před 12 lety: Nyní byla vrácena své majitelce

Fenka byla pohřešovaná od roku 2010.
Fenka byla pohřešovaná od roku 2010.  (Autor: San Joaquin County Sheriff Office)
Autor: štt - 
5. března 2022
20:52

Policie našla zuboženou fenku, kterou někdo odhodil u silnice. Strážníci díky čipu pod kůží psa zjistili, že byla víc jak 12 let pohřešována. Nikdo však neví, co celou dobu dělala. Ani samotná majitelka nevěřila, že se se čtyřnohým miláčkem znovu setká.

Fenku Zoey někdo zanechal na venkově poblíž kalifornského města Stockton. Nálezce zavolal na policii, aby si nemocného psa vyzvedla a předala jej majiteli. Policisté díky čipu zjistili, že je pohřešován od roku 2010. „Nečekala jsem, že ji ještě někdy uvidím. Jsem opravdu nadšená,“ řekla majitelka Michelle pro server BBC. Zoey byla pohřešována tak dlouho, že nikdo nečekal, že je ještě naživu. I v místním registru psů byla od roku 2015 vedena jako mrtvá.

Policista Brandon Levin Zoey odchytl a převezl na stanici, v registru našel i číslo původní majitelky. Přestože bylo víc jak dekádu staré, pokusil se na něj zavolat. Na druhé straně sluchátka uslyšel nevěřící, ale šťastný hlas. Fenka byla nalezena asi 100 kilometrů daleko od původního bydliště.

„Zoey jsme si spolu s jejím dvojčetem přinesli z útulku. Po půl roce ale utekla a už ji nikdo nikdy neviděl,“ vzpomíná majitelka. K nešťastné události mělo dojít během toho, co odešla na dvacet minut do místního obchodu. „Jsem šťastná, že je zase zpátky. Doufám, že u nás spokojeně dožije zbytek svého života,“ uzavírá Michelle.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi