Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli ledvinovému kameni jí museli amputovat všechny končetiny: Teď přišla o domov i práci

Autor: jžk - 
20. února 2022
07:19

Jela na Štědrý den do nemocnice s bolestí zad, o pár chvil později už bojovala o život, když její tělo napadla sepse. Máma dvou dětí tak přišla o všechny své končetiny.

Sadie Kempová (34) z anglického Peterborough si ještě na Vánoce hrála se svými syny, než zkolabovala z mučivé bolesti. Probrala se až na nový rok a bylo jí řečeno, že utrpěla septický šok z ledvinového kamene, který zapůsobil odumírání tkáně na jejích rukou i nohou.

To, že přežila, považovali lékaři za zázrak. „Ve 14:30 jsem ještě seděla u štědrovečerní tabule se svými syny, v 17:00 jsem už bojovala o život,“ sdělila pro deník Mirror Sadie. Ta si původně myslela, že ji záda začala bolet poté, co se ohýbala při hře s mladším synkem, pak se ale bolesti rapidně zhoršily. „Ležela jsem v koupelně na podlaze, bylo to, jako by mi někdo drtil ledvinu.“

Po převozu do nemocnice upadla do bezvědomí, ze kterého se probrala v roce 2022. Lékaři zjistili, že bylo její tělo napadeno sepsí, kdy jí začala odumírat tkáň i orgány. Její tělo se začalo uzdravovat, nedostatečně prokrvenné končetiny se ale zachránit už nepodařilo. Odoperovali jí všech deset prstů na rukou a nyní se zvažuje, zda-li amputují jen chodidla, nebo obě nohy až pod koleno.

Žena na tom nebyla finančně dobře již předtím, kdy se vzpamatovávala z rozvodu a žila v domě poskytnuté sociálními službami. Ten jí teď však vzali, protože má schody a není pro ni tak vhodný. „Právě jsem potkala nového partnera a myslela jsem, že mohu začít zase od nuly, když mě postihla sepse...“ posteskla si Sadie, která kvůli ztrátě končetin přišla i o práci.

Její rodina a přátelé jí proto na podporu založili stránku na GoFundMe, kde jí můžete přispět i vy.

Silikon je úžasná matérie, vyznačuje se mnoha zajímavými vlastnostmi, například je dlouhodobě tepelně odolný. Využívá se ve stavebnictví, kosmetice, do impregnačních laků, silikonových olejů, běžně ho najdeme použitý například v hračkách, kuchyňském náčiní, koupacích čepicích a dalších běžných potřebách. Silikon se však dostal do nejširšího povědomí hlavně v podobě prsních implantátů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi