„Mám depku. Ten život tak frčí…“ posteskla si herečka Veronika Žilková na sociální síti. Její posmutnělé bilancování mělo svůj důvod, což patřičně dokumentovala pořízenou momentkou: Byl na ní totiž lísteček z čekárny na úřadě. Její vyřizování se týkalo důchodu… Štíhlá blondýnka, jíž by jistě jen tak někdo její skutečný věk netipoval, se tím pádem oficiálně stala penzistkou. Ostatně již v době, kdy slavila kulatiny, se nechala slyšet, že v Činoherním klubu, kde doteď působila, dobrovolně odchází do důchodu.

„Paradoxně se mi tím otevírají větší pracovní možnosti,“ svěřila se Blesku herečka, která trávila středeční poledne vysedáváním na úřadě a trápením se skutečností, že se odteď bude počítat k důchodcům, co měsíc po měsíci čekají na penzi.

„Naštěstí máš číslo 423, takže si ještě chvíli počkáš…“ utěšoval ji s humorem sobě vlastním komik Lukáš Pavlásek (43), zatímco ostatní její fanoušci ji ujišťovali, že bude „vitální a akční důchodkyně ještě po mnoho a mnoho letech“. Svým lajkem ji podpořila mimo jiné také například herečka Michaela Dolinová (57), s níž Žilková hrála v divadelní hře Čarodějky v kuchyni.

VIDEO: Žilková podepisovala své vzpomínky: Přijela rovnou z kapaček!

Video
Video se připravuje ...

Žilková podepisovala své vzpomínky: Přijela rovnou z kapaček! Petr Macek

Sama Žilková se však ze svého věku obvykle nějak zásadně nehroutí. „Já měla problém s padesátkou. Do těch čtyřiceti plus se za vámi ještě otáčejí muži, ale s padesátkou to končí. Za padesátnicí se ohlíží málokdo,“ smála se v rozhovoru pro Blesk. „Od té doby se ale na každý další rok těším, a teď v šedesáti mám dokonce pocit, že mě všechno teprve čeká,“ libovala si dáma, která bude brzy k vidění na plátnech kin v romantické komedii Řekni to psem nebo Vánoční příběh.

Fotogalerie
66 fotografií