V únoru 2019 si herečka Veronika Žilková pořídila štěňátko mopse, které pojmenovala Coffie. Rozkošný psík jí měl být náhradou za devítiletého labradora Pipa, jenž uhynul na rakovinu. Ztráta jednoho pejska za ty necelé tři roky již možná přebolela… ale nyní se znovu musela obávat o zdraví svého domácího mazlíčka! „Naše mopsice Coffinka byla na zahradě deset minut, vrátila se… a vypíchla si očičko, asi o nějaký klacek, na naší absolutně bezpečný zahradě,“ svěřila se otřesená herečka, známá například ze seriálu Kameňák či z romantické komedie LOVEní, na sociální síti.

„Včera jsem s ní strávila, od dvou do devíti, tedy celé odpoledne a večer na Boží hod, na veterině, byla to jediná otevřená klinika široko daleko. Bohužel jí to očičko museli vzít...“ stýskala si Žilková, která zranění svého pejska podle svých vlastních slov jaksepatří obrečela.

„Dneska je to lepší, život jde dál, ona žere a je spokojená. Holt jen naše krasavice přišla o oko,“ krčila už na Štěpána rameny smířeně. Dalšími snímky pak dokumentovala, že je její fenka „i přes svůj úraz veselá“ a že své zmrzačení zvládá snad dokonce lépe než její vystresovaná panička.

VIDEO: Žilková podepisovala své vzpomínky: Přijela rovnou z kapaček!

Video
Video se připravuje ...

Žilková podepisovala své vzpomínky: Přijela rovnou z kapaček! Petr Macek

Ostatně je pravdou, že zvířátka své hendikepy, na rozdíl od jejich páníčků, nijak neřeší a ihned se přizpůsobí nové situaci. U rasy, kterou má Žilková doma, jsou navíc podobná zranění na denním pořádku. Trpí totiž zvýšeným nitrolebním tlakem, následkem čehož jim oči občas samy prasknou... 

„Říká se, že u těch mopsů je to nejčastější úraz, protože ty oči mají vyvalený,“ uznala i herečka. „A jestli se někomu něco na Vánoce nepodařilo, tak v tom nejste sami…“ ujišťovala své fanoušky a příznivce, jichž má jenom na instagramu přes 60 tisíc.
Fotogalerie
76 fotografií